Védjegyet akarnak a magyar dinnyének

agrarszektor.hu
Dinnyevédjegy bevezetését tervezik, hogy a fogyasztók jobban meg tudják különböztetni a magyar dinnyét a külfölditől. Ma az önköltség közelében adják el a dinnyét a termelők az alacsony felvásárlási árak miatt.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A következő időszakban a kamara helyi vezetőivel a dinnyevédjegy jogi lehetőségét és formáját kezdik kidolgozni - mondta Horváth Zoltán, Baranya megyei kormánymegbízott az M1 aktuális csatornán. A védjeggyel a magyar dinnyét akarják megkülönböztetni az importtól.

Mi a sikeres agrár-vállaltvezetők titka? Mi vár a magyar mezőgazdaságra 2020 után? Mikor várhatóak a támogatási döntések? Mit hoz az aratás 2017-ben? Merre tart a Közös Agrárpolitika? Kiváló kapcsolatépítési lehetőségekre és elsőrangú szakmai programra számíthat idén is Kelet-Magyarország legnagyobb agrárfórumán. Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon még ma!

Rittlinger József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke szerint Baranya megyében 270 hektáron termesztenek dinnyét, a napsütéses órák magas száma miatt már a hónap elejétől van magyar dinnye. Az idén gondot okoz, hogy alacsony a felvásárlási ár, önköltségi ár közelében értékesítenek a termelők.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03