Vallott a magyar borász: lerántotta a leplet az idei szőlőről
Az idei körülmények az illatosabb fajtáknak kedveztek, tiszta ízű, jó zamatú borok születhetnek idén.
Az idei körülmények az illatosabb fajtáknak kedveztek, tiszta ízű, jó zamatú borok születhetnek idén.
A szélsőséges időjárás miatt a szezon elején körülbelül harmad annyi termést takarítottak be itthon, mint tavaly ebben az időszakban.
Feltárult az igazság: kiderült, milyen árváltozásokat okozhat a klímaváltozás.
Németországban elkezdték szedni a legkorábbinak számító “Pfalzi spárga” első tételeit.
A szakértők szerint az árak stabilizálódása, valamint a konszolidáció felgyorsulása várható a magyar élelmiszeriparban 2024-ben.
Egyre több gazda gondolkodik el azon Magyarországon, hogy a megszokott napraforgó és kukorica helyett új növények termesztésébe kezd.
A magasabb értékesítési árak miatt mérsékeltebb az érdeklődés a hal és haltermékek iránt.
Százmilliárdos többletköltséget jelent a gyártói felelősség bevezetése az élelmiszergyártóknak.
A sertés-előállítóknak és a termelőknek is szüksége van arra hazánkban, hogy fordulat álljon be.
Jelentősen növelheti az élelmiszerárakat a hulladékgazdálkodási rendszer júliusi átalakítása.
A szakemberek szerint az új-zélandi időjárás már jobban hat a tejtermékek árára, mint a hazai.
Rengeteg a kérdőjel a tejágazat jövőjét illetően, mind Magyarországon, mind pedig Európában.
Komoly kiesést okozott az időjárás a magyar hagymatermésben, de a minőséggel nincs gond.
Komoly oka van annak, hogy miért a sajtok, tehéntúrók, tejek és joghurtok drágultak meg a leginkább.
Óriási áremelés várható a sertéságazatban az élelmiszerárstop októberi megszüntetése után.
Meredeken nő a tejtermékek ára, de egyelőre senki se tudja még, hol fog véget érni a drágulás.
Jelentős visszaesésre számítanak.
Elkerülhetetlen az áremelkedés?
Fel van adva a lecke mindenkinek.
Ezt nem lehet megúszni.

Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
A hatékonyságot növelő funkciókról nem, a kényelmi opciókról viszont hajlandóak lemondani a magyar gazdák.
Magyarországon is megjelent a digitalizáció új szintje: a mesterséges intelligencia nem csak lát, hanem ért is.