Fazekas: ott is lehet termelni, ahol nincs öntözés

agrarszektor.hu
Több olyan eljárás és készítmény létezik, amelyek képesek a talaj nedvességét megőrizni. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint így azokon a területeken is lehet növénytermesztéssel foglalkozni, ahol nincs lehetőség öntözésre.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Minden lehetőséget meg kell ragadni a talajnedvesség megőrzésére - hangoztatta Fazekas Sándor a "Csökkenthető az aszálykár?" című szakmai konferencián. Azokon a területeken, ahol nincs víz, a régi módszereken kívül számos új megoldás is rendelkezésre áll már. Ezek együttes alkalmazásával takarékosabb termelés, nagyobb bevétel érhető el - vélte a miniszter.

Fazekas Sándor szerint a klímaváltozás, illetve, a szélsőséges időjárás alapjában befolyásolja a mezőgazdaság jövőjét, a növénytermesztés lehetőségeit. A gazdák - tette hozzá - akkor tudnak eredményesek lenni, ha komoly szakmai háttérre támaszkodhatnak. A digitalizáció megjelenésével a mezőgazdaságban korszakváltás kezdődött, és a korszerű megoldások széles körben terjednek, ezért az agrárium egyik legnagyobb kihívása ezeknek az alkalmazása.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?