Szupernövényekbe és szupertehenekbe fektet Bill Gates

agrarszektor.hu
A jelenleginél nagyobb teljesítményű növények és haszonállatok nemesítését támogatja a világ egyik leggazdagabb emberének tartott milliárdos üzletember, Bill Gates egyik alapítványa. A cél, hogy a kutatásokkal olyan "szupernövényeket" állítsanak elő, amelyek jobban tűrik a szélsőséges időjárási körülményeket, illetve például olyan "szuperteheneket" tenyésszenek ki, amelyek jóval több tejet adnak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Összesen 174 millió dollárral tervezi támogatni a Bill & Melinda Gates Alapítvány és a brit fejlesztési minisztérium az új innovatív mezőgazdasági projekteket - írja a reuters.com. A projekt részeként több támogatott kutatást is terveznek. Ilyen például a nagyobb tejhozamú "szupertehenek" tenyésztése, vagy a jobb minőségű tojásokat termelő tyúkok szaporítása. A növénytermelésben pedig az a cél, hogy az aszályokat és betegségeket jobban tűrő "szupernövényeket" hozzanak létre.

Bill Gates

A Gates Alapítvány ezen kívül 40 millió dollárt fektet be olyan projektekbe, amelyek állategészségügyi vakcinák kifejlesztésével foglalkoznak, majd hozzáférhetővé teszik azokat a legszegényebb afrikai és dél-ázsiai kisüzemi gazdálkodók számára. Ennek egyik legfőbb oka, hogy az alacsony és közepes jövedelmű országokban 750 millió ember függ az állattenyésztéstől, és az ágazat a mezőgazdasági GDP 40 százalékát teszi ki globálisan. A támogatástól azt várják, hogy a beruházások akár 100 millió afrikai gazdálkodónak is segítséget nyújthatnak majd.Az állatállomány - amely magában foglalja a szarvasmarhákat, a juhokat és a kecskéket - a táplálkozás és a jövedelem forrása, valamint a családok számára hosszú távú vagyontárgy.

A haszonállatok egészségének és termelékenységének javítása fontos lehet a kiszolgáltatott gazdálkodók számára, akiket gyakran egy rossz termés tesz tönkre - mondta Bill Gates. A támogatástól azt várják, hogy a beruházások akár 100 millió afrikai gazdálkodónak is segítséget nyújthatnak majd.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 23. 13:31