2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Vége az aratásnak: több mint 7 százalékkal kevesebb a termés

MTI
Mintegy 5 millió tonna őszi búza termett idén Magyarországon, amelyet csaknem 950 ezer hektárról takarítottak be. Ugyanakkor az idei termésmennyiség 7,5 százalékkal lett kevesebb a tavalyinál, ami a kedvezőtlen időjárásnak tudható be.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Befejeződött az őszi búza aratása, csaknem 950 ezer hektárról 4,84 millió tonnát arattak le Magyarországon. Az országos termésátlag hektáronként 5093 kilogramm, az étkezési és a malmi búza országos aránya 50-50 százalék.

A kedvezőtlen időjárás miatt ugyanakkor az idei termésmennyiség 7,5 százalékkal marad el a tavalyitól, a hektáronkénti hozam pedig 6,4 százalékkal alacsonyabb, mint egy éve. Kedvezhet azonban a termelőknek, hogy magasak az exportárak, amelyek ellensúlyozhatják a terméskiesést. Az idei termésből több mint kétmillió tonnát exportálhat Magyarország.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31