Vége az aratásnak: több mint 7 százalékkal kevesebb a termés

MTI
Mintegy 5 millió tonna őszi búza termett idén Magyarországon, amelyet csaknem 950 ezer hektárról takarítottak be. Ugyanakkor az idei termésmennyiség 7,5 százalékkal lett kevesebb a tavalyinál, ami a kedvezőtlen időjárásnak tudható be.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Befejeződött az őszi búza aratása, csaknem 950 ezer hektárról 4,84 millió tonnát arattak le Magyarországon. Az országos termésátlag hektáronként 5093 kilogramm, az étkezési és a malmi búza országos aránya 50-50 százalék.

A kedvezőtlen időjárás miatt ugyanakkor az idei termésmennyiség 7,5 százalékkal marad el a tavalyitól, a hektáronkénti hozam pedig 6,4 százalékkal alacsonyabb, mint egy éve. Kedvezhet azonban a termelőknek, hogy magasak az exportárak, amelyek ellensúlyozhatják a terméskiesést. Az idei termésből több mint kétmillió tonnát exportálhat Magyarország.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?