Őrült tervek! - Vetés és betakarítás nyolc nap alatt

agrarszektor.hu
Akár nyolc nap alatt betakarítható lehet a termés a vetéstől számítva, ha a gyakorlatban is beválik az az új brit technológia, amellyel szabályozni lehet a környezeti tényezőket és a hőmérsékletet. A módszer lényege a talaj nélküli növénytermesztés, amellyel egyes kísérletek szerint akár 400-500-szor több termés is elérhető lehet ugyanazon a területen.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A világ egyre megszállottabban keresi azokat a technológiákat, amelyekkel a mezőgazdasági alapanyagok és az élelmiszerek fenntarhtaó módon állíthatók elő - írja a www.independent.ie. Írországban és az Egyesült Királyságban is intenízv kísérletek folynak annak felderítésére, hogyan lehetne hatékonyabban és kíméletesebben felhasználni a természeti erőforrásokat.. 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

Egy brit cég olyan technológiát alakított ki, amely lehetővé teszi, hogy a környezeti tényezők és a hőmérséklet szabályozásával mindössze nyolc nap teljen el a vetéstől a betakarításig, és ez a folyamat ciklusosan egész évben meisméelhető legyen. A módszerben nem talajt, hanem tápfolyadékokat használnak. Ez azt jelenti, hogy a növény nem a talajban (azaz nem földben) növekszik, hanem tápoldatban vagy tápoldattal rendszeresen átjárt anyagban. Kutatók lehetségesnek tartják, hogy ezzel az eljárással akár 400-500-szor nagyobb termést lehessen betakarítani, mint eddig.

Az új technológiával például a kimagaslóan jó minőségű írországi gyepeken folytatnak kísérleteket. Ezek arra irányulnak, hogyan lehet a termelést minél nagyobb mértékben függetleníteni az időjárástól, és a termésmennyiség növelése mellett csökkenteni a termelési költségeket.

A fenntarthatóság jegyében az állattenyésztésben is folynak kísérletek arra, hogyan lehet felfogni a szarvasmarhák által kibocsátott metángázt, illetve széndioxidot, amelyet később üzemanyag-előállításhoz lehetne felhasználni. Az emésztőgázok felfogása mellett olyan technológia kidolgozását is tervezik, amellyel kinyerhetővé válik az energia az állati trágyából.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?