Tiltott hatóanyagok jegyzéke 2019-ben

agrarszektor.hu
Módosult az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés során 2019. évben nem alkalmazható növényvédőszer-hatóanyagok, valamint az azokat tartalmazó növényvédő szerek listája. A tájékoztató január 31-én jelent meg.

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló agrár-környezetgazdálkodási kifizetés pályázati felhívása alapján a növényvédőszer-használat korlátozásokhoz kötött. A január 31-én megjelent tájékoztató a magas természeti értékű területekre vonatkozó korlátozásokat módosította. Az új táblázat  itt érhető el.

A gazdálkodás során nem alkalmazható növényvédőszer-hatóanyagok és az azokat tartalmazó növényvédő szerek teljes listája pedig ezen a linken érhető el az "AKG - A nem alkalmazható növényvédőszerek listája" című menüpontban.

A táblázatok az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés pályázati felhívásával együttesen értelmezendők. Azon hatóanyag használata, amelyik a táblázatban külön jelölés nélkül szerepel, tiltott. A megjelölt hatóanyagok a jelölés szerinti korlátozással használhatóak, de minden esetben be kell tartani az adott hatóanyagot tartalmazó készítmény engedélyokiratában foglaltakat.

Zöldítésben elszámolt területen tilos a növényvédőszer-használat!

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?