Itt a lehetőség: június 17-ig elmondhatja, mi a véleménye a Növényvédelmi Cselekvési Tervről

agrarszektor.hu
Ötévente kötelező felülvizsgálnia a tagállamoknak a növényvédelmi cselekvési tervüket, hiszen annyi minden változhat ennyi idő alatt. Ami most jön, az tényleg egy forradalmi újítás lesz: a drónok permetezési célú használatát is szabályozni kell. Noha a cselekvési terv csak egy általános célkitűzést fogalmaz meg, aki úgy érzi, hogy kompetens a témában, most hozzászólhat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Elkészült a Nemzeti Növényvédelmi Cselekvési Terv 2019-2030 tervezete, amelyet a Nébih társadalmi egyeztetésre bocsátott.

Az Európai Parlament és Tanács peszticidek fenntartható használatát célzó 2009/128/EK irányelvének 4. cikke kötelezi a tagállamokat Nemzeti Cselekvési Tervek kidolgozására, melyek célul tűzik ki a növényvédő szerek emberi egészségre és környezetre jelentett kockázatainak és kifejtett hatásainak csökkentését, valamint az integrált növényvédelem végrehajtását. Az irányelv a cselekvési tervek kidolgozásán túl előírja az 5 évenkénti kötelező felülvizsgálatot is, tekintettel az időközben történt változásokra. (Ilyen lesz most a drónhasználat - agrárszektor.hu)

Ennek megfelelően az érintett szervek bevonásával a 2012-ben elkészült dokumentumot az Agrárminisztérium módosította, kiegészítette. A felülvizsgálat ugyanakkor magában foglalja annak lehetőségét is, hogy a lakosság is megtehesse észrevételeit, javaslatait a tervvel kapcsolatban. (A munkaanyag jelenleg még nem tükrözi a Növényvédelmi Bizottság és az Agrárminisztérium hivatalos álláspontját.)

Az állampolgárok észrevételeiket a liliana.toth@am.gov.hu e-mail címre küldhetik 2019. június 17-ig.

Forrás: Nébih

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?