Üzleti ötlet: somtermelés - Már kitaposták neki az utat, csak csatlakozni kell

agrarszektor.hu
A sonline.hu számolt be róla, hogy Somogy megyében újraélesztették a somtermelést. Egy vállalkozó kedvű csapat magyar fajtát nemesített hozzá, kidolgozta a technológiát, feldolgozza és el is adja a termést. Lehet csatlakozni hozzájuk!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Újraélesztené a siófoki Húsos Som Társaság a megyében egykor sok helyütt gyümölcseit ontó csonthéjas termesztését. Már most is fanyar, ám ízletes termékeket készítenek somból. A társaság először abban gondolkodott, hogy létrehoz egy saját kísérleti ültetvényt, ahol több nemzetközi fajtát tesztelnek, ám mivel ezek egyike sem volt bejegyzett fajta Magyarországon, feladták ezt az irányt, és úgy döntöttek, saját somot nemesítenek - mondták el a sonline.hu-nak a céglalapítók, Jankó Gábor és Aradi Péter.

A második lépés a technológia kidolgozása volt, a harmadik a kész termékké feldolgozás és ennek eladása. "A feldolgozott termékekkel az a célunk, hogy minél többet kóstoltassuk. Ebből a célból léptünk be a Somogyi Helyi Termék Egyesületbe, így több helyre eljuttathatjuk a termékeinket" - mondja Aradi Péter. Ezenkívül Ausztriában már kiállítóként vesznek részt az egyik legrégibb termőterülettel rendelkező vidéken, Sank Pöltentől délre. A tavalyi Pielachtaler Dirndlkirtagon már saját termékeikkel is bemutatkoztak a siófoki somosok. Legutóbb pedig a Nemzeti Szörp- és Lekvárversenyen nyertek aranyérmet a somlekvárukkal.

A lekváron kívül somcsatni is készítenek, somos sót, somos mézet és somlekvárral töltött süteményeket is kínálnak. A környékbeli éttermekben és bioboltokban is megjelentek a Húsos Som Társaság termékei. Kérdés már csak az, hogy sikerül-e a közeljövőben a termékek elkészítéséhez elegendő ültetvényt telepíteni. Tehát gazdák jelentkezését várják a projekthez.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?