Hihetetlen! Ki nem találnád, mi mindent lehet trágyából csinálni

agrarszektor.hu
A több kontinensen is jelen levő Yield Lab Institute észak-amerikai csapata kiválasztotta azt a 8 céget, akik részt vehetnek Manure Innovation Challenge-ben, amely a trágya minél innovatívabb újrafeldolgozására és újrafelhasználására keres megoldásokat. Volt aki virágcserepeket állított elő a trágyából, és volt olyan cég, amelyik magas proteintartalmú baromfitápot készített belőle.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A kihívásra 63 cég jelentkezett, mindegyikük egy rövid bemutatkozást és a megoldásuk ismertetőjét küldte be a Yield Lab Institute-nak. A cégek mindegyike egy innovatív, megvalósítható megoldást terjesztett be, amellyel a gazdálkodók jobban és hatékonyabban használhatják fel a trágyát. A hírt a Dairy Herd oldalán találtuk. A versenyen résztvevő cégek és innovációik a következők:

A CowPots nevű kezdeményezés tökéletesen lebomló, tápanyagokban gazdag virágcserepeket állított elő a trágyából, amelyek újrahasznosítható és környezetbarát alternatívát jelentenek a műanyag virágcserepek helyett. A BioFiltro a szennyvíz megtisztítására kínál egy egyedi, a férgeket szűrőként felhasználó megoldással. A cég a vízből a nem oldott anyagokat, nitrogént és foszfort vonná ki egy négyórás tisztítási eljárással, a trágyát pedig a tisztításhoz használt öntőformák készítésére használnák. A CHONEX egy hatóságilag jóváhagyott eljárással a fekete katonalégy lárváinak felhasználásával a baromfitrágyából állítanának elő természetes talajjavító anyagot és magas proteintartalmú baromfitápot. A N2 Applied egy olyan technológiát fejlesztett ki, amely a levegőben levő nitrogénből és a trágyában levő ammóniából ammónium-nitrátot állítana elő, vagyis trágyából készítenének műtrágyát. 

A SoMax Bioenergy egy többlépcsős kémiai eljárássorozattal tápanyagban gazdag folyékony talajjavítót állítana elő a trágyából és más hulladékanyagokból. A Digested Organics a trágyából olyan szűrőkelemet állított elő, amivel a vállalkozások csökkenthetik a szennyvízkezelésre fordított kiadásaikat, tiszta vizet nyerhetnek vissza és talajjavítóként is használhatóak. A Phinite egy forradalmi szárító-lecsapoló rendszert állított elő, amivel a trágyából nagyértékű organikus talajjavítót és bioüzemanyagot lehet csinálni. A Biomass Controls egy komplex biogén finomítórendszert állított elő, amellyel a trágyából hőenergiát és kórokozómentes faszenet lehet előállítani.

A verseny részeként a Yield Lab Institue mentorálással, üzleti stratégiai tanácsadással és a hálózatához való hozzáféréssel fog segítséget nyújtani a cégeknek az innovációjuk piacra dobásában. A tervezési fázis végén a cégeknek a piacon kell majd versenyeztetniük a terméküket, és az fog nyerni, amelyik adott idő alatt a legtöbb bevételt termeli majd. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 23. 06:02