2023. március 27. hétfő Hajnalka

Így lesznek nagyobbak a terméshozamok: ez a fejlesztés több millió hektár növényt érint

agrarszektor.hu
Hosszú távú, európai szintű, kizárólagos stratégiai kereskedelmi megállapodást kötött egymással a Corteva Agriscience és a Pro Farm Technologies. A két cég együtt fejleszti és forgalmazza majd a Pro Farm saját, szabadalmaztatott technológiai platformjára épülő, biológiai vetőmagcsávázó termékek sorozatát.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Közös biológiai vetőmagcsávázót fejleszt a Corteva Agriscience és a Pro Farm - írja közleményében a Corteva Agriscience. Matt Tiainen, a Pro Farm Technologies vezérigazgatója elmondta, hogy a megállapodás lehetővé teszi számukra, hogy biológiai megoldásaikat több millió hektáron alkalmazzák, amellyel a kistermelőktől kezdve a teljes élelmiszer-ellátási láncot támogatni fogják, akik így jobb terméshozamot és vetőmag minőséget érhetnek el. 

A Pro Farm természetes biopolimerekre irányuló kutatása egy növényi eredetű anyagokra épülő, új biológiai platform kifejlesztését eredményezte, amelyet kombináltak saját és szabadalmi védettség alatt álló, biológiailag hasznosuló, magas koncentrációjú készítményekkel. Az így kapott növényi stimulánsok már a korai fejlődési szakaszban megerősítik a növényt, erőteljesebb növekedést eredményeznek és összességében javítják a növények egészségi állapotát. A Corteva első ízben a 2020/21-es szezonban dobja piacra Európában a Pro Farm biológiai platformján fejlesztett kukorica-, napraforgó- és olajrepce termékeket, amelyekkel a tervek szerint több mint 10 millió hektárnyi növény kezelésére lesz lehetőség.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?