Feromonalapú növényvédő szerek fejlesztésébe kezdett a Corteva és legújabb partnere

Feromonalapú növényvédő szerek fejlesztésébe kezdett a Corteva és legújabb partnere

agrarszektor.hu
Több évre szóló globális megállapodást kötött a Corteva Agriscience az M2i-vel. A két nagyvállalat első közös projektje feromonalapú rovarölő szerek kutatására, fejlesztésére és világszintű forgalomba hozására fog irányulni.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Több évre szóló globális megállapodást jelentett be a Corteva Agriscience és az M2i. A megállapodás feromonalapú rovarölő szerek kutatására, fejlesztésére és világszintű forgalomba hozatalára vonatkozik, tudhattuk meg a Corteva Agriscience közleményéből. A két vállalat szorosan együttműködik majd annak érdekében, hogy piacra vigyék az M2i jelentős szemiokémiai portfólióját, amely feromonalapú termékeket is magába foglal szántóföldi kapás kultúrák és egyéb kertészeti növények számára. A Corteva és az M2i technológiáit ötvözve a két vállalat új megoldásokat is kidolgoz, amelyek a növények kártevői ellen nyújtanak védelmet és megnövelik a jelenleg használható technológiák felhasználhatósági élettartamát. A megállapodás részleteit a vállalatok nem hozták nyilvánosságra.

Susanne Wasson, a Corteva Agriscience növényvédelmi üzletágának elnöke elmondta, hogy vállalatuk arra törekszik, hogy választási lehetőséget kínáljon a gazdálkodók számára a rovarkártevők elleni védekezésben, beleértve ebbe a természetes eredetű termékeket is. A növényvédelmi üzletág elnöke elmondta, hogy nagyon várják már a közös munkát az M2i-vel, és hogy új lehetőségeket fejleszthessenek ki a gazdálkodók számára. Philippe Guerret, az M2i elnök-vezérigazgatója hozzátette, hogy örülnek az együttműködésnek, mert az meggyőződésük, hogy az áttérés a fenntartható mezőgazdaságra csak a gazdálkodók közreműködésével képzelhető el.

Ez az első együttműködési megállapodás a Corteva újonnan létrehozott globális biológiai termék portfóliójára vonatkozóan, amelynek fő célja, hogy új megoldásokat fejlesszen a gazdálkodóknak, akik hajtás és lombvédelemre, vagy talajra kijutatott formában is biológiai védelmet kívánnak alkalmazni, növelni kívánják a tápanyagfelvétel hatékonyságát, ügyelnek a talajegészségre, biostimulánsokat és biotrágyát használnak. A feromonok különösen hatékony védelmet biztosítanak a rovarkártevők ellen azáltal, hogy megtévesztik és megzavarják a megcélzott kártevők párosodását. Ez a célorientált megközelítés életképes megoldást kínál a kártevők elleni integrált védekezésre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?