Szenzáció vagy szemfényvesztés? Mindent megváltoztathat az új szuperalma

agrarszektor.hu
A Washington Állami Egyetem (WSU) almanemesítő programjában olyan új almafajtát hoztak létre, amelyet már most szuperalmának kiáltottak ki. A Cosmic Crisp, amelyet eredetileg WA38 névre kereszteltek, az Amerikai Egyesült Államokban már letaszította a trónjáról a Red Delicioust, és hamarosan az európai fogyasztókhoz is megérkezhet. A Cosmic Crispet már most sokan a következő almapiaci egyeduralkodónak tekintik, ám a helyzet ennél jóval árnyaltabb.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A WSU 22 év nemesítéssel hozta létre a Cosmic Crispet, az Enterprise és a Honeycrisp fajták keresztezésével. A cél az volt, hogy egy jól kinéző, lédús, jó hússzilárdságú, ízletes és sokáig elálló fajtát hozzanak létre, amely a hűtés nélküli szállítást is kibírja és jó pultállósággal rendelkezik. A Cosmic Crisp pedig minden várakozásnak megfelelőnek bizonyult, ráadásul a megfelelő körülmények között akár egy évig is eláll, megőrizve a ropogósságát. Ezzel pedig komoly kihívója lett a Golden és a Red Deliciousnek, a Honeycrispnek és a Gála változatoknak.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A Cosmic Crisp korábban példátlan, 10 millió dolláros marketingkampánnyal fog debütálni a piacon, amely egyszerre szól a forgalmazókhoz és a fogyasztókhoz, akik a bolttól egészen a gyümölcsöskertig visszakövethetik majd a megvásárolt almát. A kampány értelmében a csomagolók nem tehetik rá a saját logójukat a dobozokra, így semmi fogja elterelni a figyelmet a Cosmic Crisp márkáról. A projektbe a termesztők is komoly pénzeket fektettek, ami a most ismert eladási számok alapján a követkető néhány évben meg fog térülni.

Már az első évre projektált eladási számok meggyőzőek, 175 ezer ládáról 467 ezerre ugrottak. Ez körülbelül 14 millió dolláros bevételt fog jelenteni, amivel a Cosmis Crisp már a jól bejáratott almafajtákkal is versenyre tudna kelni. A fajta az Amerikai Egyesült Államokban a második évben már 66 millió dollárt hozhat a konyhára, ami már a legnépszerűbb almák szintje, öt év múlva pedig a Pink Ladyt és a Honeycrispet is lehagyhatja az eladások tekintetében.

EZ IS ÉRDEKELHET

Minden adott tehát, hogy a fajta a jövő szuperalmájává váljon, ez azonban nem ilyen egyszerű. Az európai VOG konzorcium például több új fajtát is ki fog próbálni, a Pink Ladytől kezdve az Envyn, a Joyán és a Sweetangon át a különféle Gála fajtákig. A Cosmic Crispnek az európai piacon több erős riválissal kell majd versenyeznie. Ráadásul a VOG új stratégiája nem arra épül, hogy egyfajta almát lehessen kapni egész évben, hanem hogy több fajta váltsa egymást.

(Cikk forrása: Index

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?