Ma sem fog kelleni a hólapát, inkább a széldzsekire és az esőkabátra lesz szükség

agrarszektor.hu
Az éjszaka folyamán az ország nagyobb részén felhős, csapadékos időszakra lehetett számítani. Az esős, felhős idő nap közben is ki fog tartani, bár néhol ki fog sütni a nap. Az országra északnyugati szél lesz jellemző, helyenként erős lökésekkel. Szórványosan kisebb eső, zápor, a hegyekben hózápor is előfordulhat.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Az éjszaka folyamán az ország nagyobb részén felhős volt az ég. A nyugati megyékben és a Tiszántúlon csökkent a felhőzet, és főleg az utóbbi tájakon pára, köd is képződhetett, olvasható a met.hu oldalán. Ez a csapadéksáv reggelig a középső országrészig juthatott el, esőt és a hegyekben esetleg havas esőt okozva. A reggeli órákban már mérsékelt lesz a légmozgás. A nap során a Békéscsaba-Salgótarján vonal szélesebb sávjában borult idő várható kisebb esővel, máshol a felhőátvonulások és záporok mellett napsütésre is van esély. Az északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon és a Duna-Tisza köze déli felén ismét kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között alakul, fagy a hosszabb ideig derült, szélcsendes északkeleti tájakon lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű, délnyugaton a magasabb értékekkel.

Kép forrása: Getty Images

A Tiszántúlon és a Zemplén térségében sok lesz a felhő, további, de már lassan szűnő esővel, másutt több-kevesebb napsütés várható. Délutántól nyugat felől újabb felhősödés kezdődik, estétől a Dunántúlon már újra lehet eső. Szerda éjszaka ez a csapadékzóna kelet felé kezd el terjeszkedni, miközben gyengül is, az átmenetileg kevésbé felhős keleti tájakon pára, köd képződhet. Szórványosan kisebb eső, zápor, a hegyekben hózápor is előfordulhat. Estig a Délnyugat-Dunántúl és északkeleti tájak kivételével nagy területen lesz viharos az északnyugati szél, szerda éjszakától azonban már csak erős széllökések lesznek várhatóak.

A met.hu előrejelzése szerint a szerdai nap során a kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Ugyan éjszaka a keleti, északkeleti tájakon helyenként sűrű köd képződhetett, de délelőttre javulni fognak a látási viszonyok. A hajnali és a reggeli órákban az eső mellett a hegyvidéki területeken, így a Pilis, a Börzsöny, a Heves-Borsodi-dombság és a Mátra térségében vegyes formájú csapadék is hullhat, igaz csak jelentéktelen mennyiségben.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?