Ma bátran kimozdulhatunk: egyre többet fog sütni a nap, de kabátra azért még szükség lehet

agrarszektor.hu
Reggelig erősebben megnövekett a felhőzet, és egyre több helyen alakulhatott ki zápor. Csütörtökön a gyengén vagy közepesen felhős ég mellett többórás napsütésre számíthatunk. Az Alföldön reggel, délelőtt még eshet, de napközben már csak néhol alakulhat ki gyenge zápor, esetleg a magasabb hegyekben hózápor. Az északnyugati szelet egyre nagyobb területen erős lökések kísérik, majd holnap délután már fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 8 fok között várható. Késő estére -1 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Éjszaka és hajnalban elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben, a keleti, északkeleti tájakon, illetve a délnyugati határvidéken foltokban sűrű köd képződhetett, majd a reggeli, kora délelőtti órákban mindenütt javulnak a látási viszonyok. Napközben a gyengén vagy közepesen felhős ég mellett többórás napsütésre számíthatunk, olvasható a met.hu oldalán. Az Alföldön reggel és délelőtt még eshet, ezután már csak néhol alakulhat ki gyenge zápor, esetleg a magasabb hegyekben hózápor. Az északnyugati szelet egyre nagyobb területen erős lökések kísérik, majd délután már fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Kép forrása: Getty Images

A kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség előfordulása a mai nap során nem valószínű. Az északnyugati szelet reggelig a Dunántúlon viharos (60-65 km/h, a magasabban fekvő helyeken esetleg >70 km/h) lökések kísérik.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?