Ma bátran kimozdulhatunk: egyre többet fog sütni a nap, de kabátra azért még szükség lehet

agrarszektor.hu
Reggelig erősebben megnövekett a felhőzet, és egyre több helyen alakulhatott ki zápor. Csütörtökön a gyengén vagy közepesen felhős ég mellett többórás napsütésre számíthatunk. Az Alföldön reggel, délelőtt még eshet, de napközben már csak néhol alakulhat ki gyenge zápor, esetleg a magasabb hegyekben hózápor. Az északnyugati szelet egyre nagyobb területen erős lökések kísérik, majd holnap délután már fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 8 fok között várható. Késő estére -1 és +4 fok közé csökken a hőmérséklet.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Éjszaka és hajnalban elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben, a keleti, északkeleti tájakon, illetve a délnyugati határvidéken foltokban sűrű köd képződhetett, majd a reggeli, kora délelőtti órákban mindenütt javulnak a látási viszonyok. Napközben a gyengén vagy közepesen felhős ég mellett többórás napsütésre számíthatunk, olvasható a met.hu oldalán. Az Alföldön reggel és délelőtt még eshet, ezután már csak néhol alakulhat ki gyenge zápor, esetleg a magasabb hegyekben hózápor. Az északnyugati szelet egyre nagyobb területen erős lökések kísérik, majd délután már fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Kép forrása: Getty Images

A kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség előfordulása a mai nap során nem valószínű. Az északnyugati szelet reggelig a Dunántúlon viharos (60-65 km/h, a magasabban fekvő helyeken esetleg >70 km/h) lökések kísérik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03