Ilyen időjárással búcsúzik az óév: mutatjuk, mire kell készülni szilveszterkor

agrarszektor.hu
Hétfő éjszaka észak felől egy szakadozott felhősáv érkezett, amely miatt átmenetileg erősen felhős volt az ég, ám csapadékot nem hozott. A délnyugati szél mérsékelt maradt. Hajnalra általában 0, -6 fok közé hűlt le a levegő, de a hidegre hajlamos helyeken -7, -10 fok sem volt kizárt. Az év utolsó napján átmenetileg erősebben felhős tájak is előfordulhatnak, de emellett országszerte több órára kisüthet a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul, nyugaton lesz enyhébb, keleten hidegebb az idő.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

A nap során csapadékra alapvetően nem kell számítani, bár az északkeleti határ közelében előfordulhat egy-egy hózápor, havas eső zápor. Többfelé északnyugatira fog fordulni és meg fog élénkülni, az Észak-Dunántúlon meg is fog erősödni a szél, olvasható a met.hu előrejelzésében. Szilveszter estéje csapadékmentes, kissé szeles lesz. Az újév száraz, téliesen hideg, de nem téli idővel indul majd hazánkban.

Kép forrása: Getty Images

Az alkalmazott kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség kedden nem várható az országban, ugyanis az éjszaka folyamán kialakuló ködfoltok még reggel feloszlanak. Kedden a délutáni, kora esti órákban a Dunántúl északi felén helyenként erős, 50-55 km/h körüli széllökések is előfordulhatnak.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?