Fontos döntést hozott a magyar hatóság: ez minden zöldségtermelőt érint

Fontos döntést hozott a magyar hatóság: ez minden zöldségtermelőt érint

agrarszektor.hu
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), mint engedélyező hatóság a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács kérésére 2020. március 03. napján kelt határozataiban több növényvédő szer szükséghelyzeti felhasználását is engedélyezte.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Több kultúrában is, mint a cékla, gyökérpetrezselyem, pasztinák, sárgarépa, gumós és leveléért termesztett zeller is engedélyezte bizonyos növényvédő szerek szükséghelyzeti felhasználását a NÉBIH a FruitVeB kérésére - írja a FruitVeB. Ilyenek: 

  • a Bandur 600 SC gyomirtó permetezőszer szükséghelyzeti felhasználását sárgarépa kultúrában
  • a Boxer gyomirtó permetezőszer szükséghelyzeti felhasználását gyökérpetrezselyem és gumós zeller kultúrákban magról kelő egy- és kétszikű gyomok ellen
  • a Fusilade Forte gyomirtó permetezőszer szükséghelyzeti felhasználását gumós és leveléért termesztett zeller valamint pasztinák kultúrákban
  • a Goltix 700 SC gyomirtó permetezőszer szükséghelyzeti felhasználását cékla kultúrában
  • a Select Super gyomirtó permetezőszer szükséghelyzeti felhasználását gyökérpetrezselyem és gumós zeller kultúrákban

Felhívják továbbá a termelők figyelmét, hogy a szükséghelyzeti engedéllyel rendelkező növényvédő szer felhasználása saját felelősségre, a felhasználást engedélyező határozatban leírtak figyelembevétele és betartása mellett történhet! A permetezések időpontjáról a felhasználók a kezelések megkezdése előtt kötelesek tájékoztatni a területileg illetékes megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi hatáskörben eljáró járási hivatalát!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?