Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.09. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.09. kedd

agrarszektor.hu
Délelőtt több-kevesebb napsütés várható, ekkor csak elvétve eshet - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.06.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.06.09.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.06.09.) napon.

2020.06.09. kedd: Délelőtt több-kevesebb napsütés várható, ekkor csak elvétve eshet. Késő délelőtt erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és délután, estefelé többfelé várható ismétlődő jelleggel zápor, zivatar, de az erősebben felhős nyugati tájakon néhol eső is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, ugyanakkor intenzívebb zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet kora délután általában 20 és 28 fok között várható, nyugat felé haladva számíthatunk az alacsonyabb értékekre. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Mind a hideg- mind a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás.

A következő napok várható időjárása

2020.06.10. szerda: Eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd gomolyosodik a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Délután erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Többfelé várható zápor, zivatar. Néhol megélénkül a déli, délnyugati szél, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

2020.06.11. csütörtök: Napközben erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de akár hosszabb napos időszakok is lehetnek. Többfelé várható zápor, zivatar. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ütős tipp élelmes kertészeknek: így lehet ingyen vetőmagod minden évben
A legtöbben szakboltokból, kertészetekből, vagy nagyobb szupermarketekből szerzik be az évről évre szükséges vetőmagokat, pedig magot könnyedén lehet gyűjteni otthon is. Ez a módszer nem csak azért jó, mert így ingyen juthatunk vetőmaghoz minden évben, de, ha az otthon termesztett fajtákból nyerünk magot, akkor biztosan olyan termést takaríthatunk majd be, amire valóban szükségünk van. A Japánban élő Zsíros Deszka néven vloggerkedő magyar férfi egyik videójában megmutatta, hogyan kell vetőmagot gyűjteni, fogni, illetve szárítani házilag. A vlogger egyébként többek között mezőgazdasággal, azon belül pedig zöldségtermesztéssel is foglalkozik a távoli országban.

Sokkoló árak: tíz év alatt háromszorosára drágult a szántóföld Magyarországon
Tavaly 7%-kal kevesebb tranzakció keretében 14%-kal kisebb termőföld-terület cserélt gazdát, mint 2018-ban. Az árak emelkedése ugyanakkor továbbra is töretlen. A tavalyi 7%-os árnövekedés alapján elmondható, hogy egy hektár, 2010-ben vásárolt termőföldnek 2019-re összességében már átlagosan bő két és félszeresére nőtt az ára. Az még nem egyértelmű, hogy hogyan befolyásolja a koronavírus-járvány a földpiacot, a hamarosan induló új uniós támogatási ciklus azonban negatív hatásokkal járhat - derül ki a NAV ingatlanforgalmi adatbázisát feldolgozó legfrissebb OTP Termőföld Értéktérképből.

Meglepő számok láttak napvilágot az elmúlt évek növényvédőszer-eladásairól
Lényegében nem változtak a növényvédőszer eladások az Európai Unióban 2011 és 2018 között. Az Eurostat nemrég megjelent elemzése szerint a vizsgált időszakban négy európai ország volt felelős az unió növényvédőszer-eladásaikért.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?