Durva lehűléssel búcsúzik a nyár: vasárnaptól beköszönt az ősz

Durva lehűléssel búcsúzik a nyár: vasárnaptól beköszönt az ősz

agrarszektor.hu
Vasárnaptól megszakad a nyári időszak, és hűvösebb időre számíthatunk. A maximum-hőmérséklet hétfőn és kedden többfelé 20 fok környékére eshet vissza, éjszakánként pedig jelentősen lehűl majd a levegő, helyenként 10 fok körüli minimumokkal kell számolni. Ráadásul a vasárnapot követő időszak csapadékosabbnak is ígérkezik a mostaninál, eső, záporok, zivatarok segíthetnek rá a lehűlésre.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Bár csütörtökön is hidegfront érkezik, a nyár még nem tágít, péntektől egyre erősebb déli széllel visszatérnek a 30 fok körüli maximumok - írja az Időkép. A legmelegebb szombaton ígérkezik, 30 fok feletti értékekre számíthatunk. Vasárnap azonban ismét változik a tendencia, hidegfront hoz őszies időjárást.

A szél északnyugatira, északira fordul, sokfelé erős, a Dunántúlon és északon viharos lesz, itt 70-80 km/órás széllökések is előfordulhatnak. Bár a front átvonulásának pontos lefolyása és az időjárási körülmények még nagy bizonytalansággal terheltek, a péntektől jellemző 30 fok körüli nappali hőmérsékletek akár 10 fokkal is visszaeshetnek. A maximum-hőmérséklet hétfőn és kedden is mindenütt 30 fok alatt marad, többfelé 20 fok környékére eshet vissza. Éjszakánként jelentősen lehűl a levegő, helyenként 10 fok körüli minimumokkal kell számolni. Az említett időszak csapadékosabbnak is ígérkezik a mostaninál, többfelé eső, záporok, zivatarok segíthetnek rá a lehűlésre.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 28. 06:03