Égetés helyett válaszd ezt: így szabadulhatsz meg a konyhai hulladéktól gazdaságosan

Égetés helyett válaszd ezt: így szabadulhatsz meg a konyhai hulladéktól gazdaságosan

agrarszektor.hu
A tiszta levegőért és a komposztálás népszerűsítéséért ismét Ne égess, komposztálj! őszi kampányt hirdet a környezetvédelmi küldetésű Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány. Az őszi kampány kiemelt elemei a III. Komposztáló szépségverseny és a JÖN Faültetési Nagykövet program lesznek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az ősz beálltával a lehulló levelek és kerti zöldhulladék problémáját sokan komposztálás helyett égetéssel oldják meg, amivel nem csak a saját, de a környezetükben élők egészségét is veszélyeztethetik. A Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány kampánya kimondottan az avarégetés súlyosan egészségkárosító országos problémájára hívja fel a figyelmet, illetve a komposztálás népszerűsítését tűzte ki célul, tudhattuk meg az alapítvány közleményéből.

Egy, az ebben az évben elfogadott törvénymódosítás szerint 2021. január 1-jétől országosan tilos lesz az avar és a kerti hulladék égetése. A JÖN edukációs kampányának kiemelt célja, hogy felkészítse a lakosságot a komposztálás gyors és eredményes elsajátítására. Mindemellett az alapítvány a Faültetési Nagykövet programja alkalmával a lakosság bevonásával faültetési eseményeket szervez országszerte a tiszta levegő és a zöld környezet megőrzésére.

A JÖN minden évben megrendezésre kerülő kampányának programjába folyamatosan új és/vagy egyedi események, elemek kerülnek bevezetésre. Az idei Ne égess, komposztálj! kampány elemei a következők lesznek:

A kampány több különböző eseményeiről a hulladekvadasz.hu oldalán és a komPOSZTolok Facebook-oldalon lehet első ízben értesülni. A JÖN Alapítvány több, a témában érdekelt társadalmi szervezet csatlakozását is várja a kampányához, hogy minél szélesebb körben lehessen orvosolni ezt az országos problémát. Az országos kampány szeptember elsejével indul és egészen november végéig fog tartani.

A III. Komposztáló-szépségversenyre a JÖN Alapítvány szeptember 1-jétől október 31-ig várja a beérkező nevezéseket, ami után november 1-jével megkezdődik a verseny, Magyarország legszebb, leghasznosabb, legnagyobb, legtermékenyebb lakossági komposztáló díjáért. A beküldött nevezések, akkor válnak elfogadottá, ha a résztvevő a fenti linken megtalálható űrlapon minden mezőt megfelelően kitöltött. Az eredményhirdetés december 1-én az online felületen kerül kihirdetésre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?