Szerdán ismét nagy adag esőt kapunk a nyakunkba: később se lesz sokkal jobb a helyzet

Szerdán ismét nagy adag esőt kapunk a nyakunkba: később se lesz sokkal jobb a helyzet

met.hu
Jobbára ma is borús, esős időre lehet számítani. Délutánra az ország déli részén kisüthet a nap, az északi területeken azonban további esőkre, helyenként havas esőre, hóra is lehet számítani.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Reggel, délelőtt dél felől csökkenni kezd a felhőzet. Napközben már csak az északi megyékben lesz borult az ég, további csapadék is ott fordulhat elő, de már jóval kisebb mennyiségben, mint korábban, írta meg a met.hu. Az északi hegyvidékek magasabban fekvő részein havas eső sem kizárt.

Délebbre kisüthet a nap, számottevő csapadék nem várható. A nyugati, délnyugati szél többfelé megerősödik, a Tiszántúlon viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 17, az északi harmadban 7 és 11 fok között alakul. Késő estére 5 és 10 fok közé hűlhet le a levegő.

A nap folyamán fokozatosan az északi, északkeleti határvidékre húzódik vissza a csapadékzóna, de ott is egyre gyengébb lesz az eső intenzitása, jelentős mennyiségre már arrafelé sem kell számítani. A magasabb hegycsúcsokon az eső mellett havas eső, hó is hullhat (lepel - 1 cm).

Bejött a meteorológusok jóslata is: szerdán hajnalban kifehéredett az ország legmagasabb csúcsa, a Kékestető. A kihelyezett webkamerákon azt látni, hogy nem is egyszerű hószállingózás történt, hiszen a hó több centiméter vastagságban megmaradt a hegyekben.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?