Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.18. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.18. vasárnap

agrarszektor.hu
Az ország nagy részén szakadozik, csökken a felhőzet, és változó felhőzetre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb zápor - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.10.18.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.10.18.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.10.18.) napon.

2020.10.18. vasárnap: Az ország nagy részén szakadozik, csökken a felhőzet, és változó felhőzetre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb zápor. Az északkeleti, keleti tájakon azonban délelőtt még borult idő várható elszórtan gyenge esővel, szitálással, majd a nap második felében már arrafelé is szakadozni kezd a felhőzet, ezzel együtt csökken a csapadék esélye is. Az északnyugati, nyugati szelet több helyen élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között várható, délnyugaton, délen lesz enyhébb az idő. Késő estére általában 2 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A magasban hideg levegő áramlik fölénk, ami hidegfront jellegű tüneteket okozhat. Ilyen lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése.

A következő napok várható időjárása

2020.10.19. hétfő: Változóan felhős idő, többórás napsütés várható. Főleg hajnalban, reggel várhatóak pára- és ködfoltok. Csapadék nem valószínű. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

2020.10.20. kedd: Jobbára gyengén felhős, napos idő valószínű csapadék nélkül, de a Dunától keletre az éjszaka képződő köd és rétegfelhőzet tartósabban is megmaradhat. A déli szél a Dunántúlon megélénkül, sőt a nyugati megyékben meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Friss híreink:

Kampányba kezdtek a növénynemesítő vállalkozások: komoly változásokat akarnak
Kampányt indít a Bayer a génszerkesztéssel kapcsolatos európai szabályozás megváltoztatásáért. A vállalat növénytudományi ágazatának elnöke erről egy, a mezőgazdaság jövőjével foglalkozó online konferencián beszélt.

Föld nélkül tartható szobanövények az új módi: ezek a zöldek minden kezdő álmai
Sokak számára meglepő lehet, de nem minden szobanövénynek van szüksége talajra és folyamatos öntözésre, gondozásra ahhoz, hogy jól érezze magát, és megfelelően növekedjen, fejlődjön. Akadnak olyan fajok, illetve fajták, amelyek akár egy üveg vízben is elélnek, és mindössze annyi figyelemre van szükségük, amíg a vizet időközönként kicseréljük. Összegyűjtöttünk öt olyan szobanövényt, amelyekkel úgy csempészhetünk zöldet az otthonunkba, hogy közben csak minimális odafigyelésre van szükségük.

A Google anyacége is beszáll az agrárbizniszbe: igazi szuperrobottal törnek be a piacra
Mezőgazdasági robotot fejleszt az Alphabet Inc., amely a Google anyacége. A Mineral névre keresztelt robot a szántóföldi növényeket fogja vizsgálni, amelynek során a tervek szerint rengeteg, a mezőgazdaság számára fontos adatot fog generálni.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?