Föld nélkül tartható szobanövények az új módi: ezek a zöldek minden kezdő álmai

Föld nélkül tartható szobanövények az új módi: ezek a zöldek minden kezdő álmai

agrarszektor.hu
Sokak számára meglepő lehet, de nem minden szobanövénynek van szüksége talajra és folyamatos öntözésre, gondozásra ahhoz, hogy jól érezze magát, és megfelelően növekedjen, fejlődjön. Akadnak olyan fajok, illetve fajták, amelyek akár egy üveg vízben is elélnek, és mindössze annyi figyelemre van szükségük, amíg a vizet időközönként kicseréljük. Összegyűjtöttünk öt olyan szobanövényt, amelyekkel úgy csempészhetünk zöldet az otthonunkba, hogy közben csak minimális odafigyelésre van szükségük.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Nem kell lemondanod a zöld, szobanövényekkel teli otthonról akkor sem, ha kevés időd van, vagy nem vagy jártas a zöldek világában - írja a balconygardenweb.com. Léteznek ugyanis olyan fajok, fajták, amelyek minimális gondozást igényelnek, és akár egy üveg vízben is boldogan elélnek. Összegyűjtöttünk öt olyan szobanövényt, amelyeknek földre sincs szükségük, növekedésükhöz elegendő mindössze egy adag víz, egy kis napfény, és némi odafigyelés.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. 

1. Hegyescsúcsú futóka

A futókát gyakran összekeverik a filodendronnal, amely szintén nagyon népszerű szobanövény, ráadásul hasonló szív alakú levelei vannak. A hegyescsúcsú futókának földre sincs szüksége, mindössze arra figyeljünk, hogy a lakás melegebb pontján helyezzük el, és kapjon elegendő napfényt.

2. Zebrapletyka

A zebrapletykát nagyon egyszerű vízben nevelni, fontos azonban, hogy egész nap elegendő napfényt kapjon. Föld nélkül, napsütéses helyen biztosan szépen fog majd növekedni.

3. Közönséges borostyán

A borostyán nemcsak nagyon könnyen szaporítható, de gyorsan és egyszerűen növekszik egy pohár vízben is. Egyszerűsége miatt érdemes több típust, illetve fajtát is kipróbálni. 

4. Filodendron

A filodendron az egyik legnépszerűbb szobanövény. Minimális gondozást igényel, és nagyon könnyen és jól alkalmazkodik a beltéri környezethez. A gyökérnövekedéshez csak egy pohár vízre, és erős, közvetett napfényre van szüksége.

5. Gyertyavirág

A gyertyavirág gyökereztetése vízben nagyon egyszerű, arra azonban figyeljünk, hogy a növény csak elegendő napfény mellett növekszik rendesen. Nemcsak a gyertyavirágnál, de minden fentebb említett szobanövénynél fontos, hogy 7-10 naponta cseréljük a vizet a pohárban, amelyben tartjuk őket.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?