8 szuperkönnyen tartható szobanövény: ezekkel a kezdők sem tudnak hibázni

8 szuperkönnyen tartható szobanövény: ezekkel a kezdők sem tudnak hibázni

agrarszektor.hu
Ismét eltelt egy év, így, hogy magunk mögött hagyhattuk 2021-et, itt az idő, hogy a növényeink között is rendet tegyünk. Ugyanis, bizony a növények között is vannak úgynevezett trendek, melyeket nem muszáj követni, de néhány tippet érdemes lehet megfogadni. Ha bajban vagyunk, hogy milyen zöldeket válasszunk és hová tegyük őket, akkor az alábbi cikkünk (remélhetőleg) el fogja oszlatni a kérdőjeleket, és mindennek meglesz a maga kis megfelelő helye.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Bár egyszerűnek tűnik, és lényegében az is, nem árt odafigyelni, hogy milyen növényt mivel párosítunk, és melyik szobába tesszük. Hiszen nagyon nem mindegy, hogy az adott zöldünknek mik az igényei, mivel ez alapján kell neki helyet keresnünk az otthonunkban - írja a balconygardenweb. Emellett az is sokat számít, hogy mennyit tudunk törődni velük. Most pedig mindenre választ kaphatunk!

EZ IS ÉRDEKELHET

Kúszónövények

Általánosságban elmondható, hogy a kúszónövények szívós és hálás növények, ráadásul könnyedén alakíthatók tetszésünk szerint. Emellett lehet térelválasztóként és egy-egy régi kerítés vagy falfelület esetén egyszerű takaróként is használni. Ami még mellette szól, hogy számos színben és formában megtalálhatjuk őket, így nem lesz nehéz dolgunk kiválasztani a nekünk legmegfelelőbbet.

Virágzó növények

A virágzó szobanövények mellett több érv is szól, többek között az, hogy igazi ékes díszei lehetnek az otthonunknak. Azonban ezek igen eltérőek lehetnek, így fontos, hogy mindig az adott virág igényeit vegyük figyelembe, és eszerint válasszuk ki a helyüket.

Magas növények

Dobjuk fel otthonunkat egy-két magas zölddel, garantáltan minden tekintetet oda fog vonzani, és egyfajta merészséget sugallhat. A pálmafélék, fikuszok és sárkányfák is nagyszerű választások lehetnek.

EZ IS ÉRDEKELHET

Páfrányok

Úgy tűnik, hogy a páfrányok népszerűsége 2022-ben sem fog megtörni. A szobapáfrány igen értékes szobanövény, hiszen szép külseje és viszonylag egyszerű gondozása mellett légtisztító és méregtelenítő hatással is bír. Ha pedig kis függő kosárkákba tesszük őket, még mutatósabbak lehetnek. Mielőtt páfrányt vásárolunk, győződjünk meg arról, hogy milyen körülményeket kell biztosítanunk számukra.

Vízben növő növények

Sokak számára meglepő lehet, de nem minden szobanövénynek van szüksége talajra és folyamatos öntözésre, gondozásra ahhoz, hogy jól érezze magát, és megfelelően növekedjen, fejlődjön. Akadnak olyan fajok, illetve fajták, amelyek akár egy üveg vízben is elélnek, és mindössze annyi figyelemre van szükségük, amíg a vizet időközönként kicseréljük. Nem mellesleg hihetetlenül menőn is néznek ki, így mindenképpen érdemes beruházni egyre (vagy kettőre, vagy sokra). A hegyescsúcsú futóka, a közönséges borostyán, a zebrapletyka, a gyertyavirág és a filodendron kitűnő választás lehet.

EZ IS ÉRDEKELHET

Pozsgás növények 

Bár úgy tartják, hogy a pozsgás növényeket alig kell öntözni őket, és gondozást sem túlságosan igényelnek, és igen mutatósak is. Ez azonban persze nem ilyen egyszerű, hiszen amennyire könnyen túlöntözhetjük, olyan egyszerűen ki is száríthatjuk ezeket a növényeket. Sokan nem tudják, de nem mindegy, hogyan és mennyit locsoljuk a beltérben, és hogyan a kültérben tartott szukkulens növényeket. Ha beltérben tartjuk őket, akkor mindig addig locsoljuk, amíg el nem kezd kifolyni a víz a cserépből a tálcába - ez jelzi ugyanis, hogy elegendő vizet kapott a növényünk, és teljesen átnedvesedett a földje. Legközelebb pedig csak akkor öntözzük meg, amikor már teljesen kiszáradt a talaja, az egyik legnagyobb hiba ugyanis, amit elkövethetünk, ha hagyjuk vízben tocsogni a pozsgást.

Színes növények

Vannak, akik a minél színesebb, minél rikítóbb virágokat szeretik, de természetesen a minimalista stílust kedvelők is feldobhatják az életterüket színpompás növényekkel. Sőt, akár variálni is lehet a különböző színeket, ennek csak a fantáziánk szabjon határt. A broméliákkal, díszcsalánokkal, krotonnal és királybegóniával pedig biztosra mehetünk.

Nagy lombozatú levelek

A nagyobb lombozatú növényekkel szintén varázslatossá tehetjük otthonunkat, főleg, ha nagyobb tér áll rendelkezésünkre. Ezek a növények megint csak odavonzzák a tekinteteket, ráadásul bármilyen üres vagy éppen unalmas sarkot feldobhatunk velük. Szerezzünk be kolokáziát, buzogányvirágot, fikuszokat vagy kontyvirágféléket, nem fogjuk megbánni. 

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?