Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.10. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.11.10. kedd

agrarszektor.hu
Túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő lesz, legfeljebb néhol lehetnek átmeneti szakadozások a rétegfelhőzetben, valamint a magasabb hegyekben lehet napsütés - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.11.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.11.10.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.11.10.) napon.

2020.11.10. kedd: Túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő lesz, legfeljebb néhol lehetnek átmeneti szakadozások a rétegfelhőzetben, valamint a magasabb hegyekben lehet napsütés. A borult tájakon szitálás előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. Késő estére jobbára 3 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka ismét egyre több helyen válik párássá a levegő, illetve képződik köd. Kedd napközben aztán mindenhol javulnak a látási viszonyok, de helyenként tartósan párás, ködös marad az idő. Néhol szitálás, így csúszós, nedves útszakaszok is előfordulhatnak.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A szürke, párás idő negatívan befolyásolhatja kedélyállapotunkat, emellett pedig a légszennyező anyagok is egyre jobban feldúsulnak.

A következő napok várható időjárása

2020.11.11. szerda: Túlnyomóan borult, párás, helyenként napközben is ködös időre lehet számítani. Több helyütt előfordulhat szitálás. A keleti, délkeleti szél néhol időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

2020.11.12. csütörtök: Az ország nagy részén borult, párás, helyenként napközben is ködös idő várható, de kisebb körzetekben felszakadozhat a felhőzet és több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Több helyütt előfordulhat szitálás, néhol kisebb eső. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul.

Friss híreink:

Filléres trükk kertészeknek: így lesz garantáltan egészséges talajod szakember nélkül
Nagyon sok múlik azon, hogy milyen talajba ültetjük növényeinket, ugyanakkor nem minden kertész szán időt arra, hogy megfelelő közeget biztosítson az elültetett növények számára. Habár a különböző talajvizsgálatok drágák lehetnek, nem feltétlenül kell azonnal szakemberhez rohanni, hiszen akadnak olyan trükkök, amelyekkel mi magunk is megvizsgálhatjuk kertünk talaját. Összegyűjtöttük azokat az egyszerű, otthon is elvégezhető házi praktikákat, amelyekkel könnyedén leellenőrizhetjük termőföldünk minőségét, ezáltal biztosak lehetünk abban, hogy növényeink jó helyre kerülnek majd.

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista
2020 októberében a magyar gazdák 19,5 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2018 tizedik hónapjához képest pedig közel 5 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka októberben a John Deere volt, amelyből 46-ot adtak el a hónapban, a második helyen a New Holland végzett, amelyből 28 darabot, 12-vel többet értékesítettek most az egy évvel korábbi 16-hoz képest. A népszerűségi listán harmadik a Polaris, negyedik a Steyr, ötödik pedig a Fendt volt az év tizedik hónapjában.

Marad a borús időjárás: jövő héten csak ritkán fog kisütni a nap
Végig ködös, borús idő várható a jövő héten is. Csapadék nem valószínű, csak szitálás, napsütés csak kevés helyen lehet, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?