Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.02. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.02. szombat

agrarszektor.hu
A ködfoltok feloszlását követően változóan felhős időre számíthatunk, délkeleten több, másutt kevesebb napsütéssel, majd a délutáni óráktól nyugat felől vastagszik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.01.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.01.02.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.01.02.) napon.

2021.01.02. szombat: A ködfoltok feloszlását követően változóan felhős időre számíthatunk, délkeleten több, másutt kevesebb napsütéssel, majd a délutáni óráktól nyugat felől vastagszik a felhőzet. A Nyugat-Dunántúlon a késő délutáni, esti óráktól több helyen eleredhet az eső, zápor. A délkeleti, keleti szél többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között várható, északon mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket. Késő estére 0 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Főként éjszaka lehet párás, foltokban ködös az idő, majd szombat napközben javulnak a látási viszonyok. Éjszaka néhol előfordulhat szitálás, esetleg ónos szitálás, de számottevő csapadékra majd csak szombat délutántól, estétől számíthatunk a Nyugat-Dunántúlon.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Melegfronti hatásra számíthatunk. Az arra érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás, migrén, fáradtságérzet, álmatlanság.

A következő napok várható időjárása

2021.01.03. vasárnap: Kora délutánig erősen felhős vagy borult marad az ég, a Dunántúlon és a középső országrészben többfelé, keleten helyenként eső, záporeső is várható, majd dél felől vékonyodik, nagyobb területen fel is szakadozhat a felhőzet, és szűnik a csapadék. A keleti, délkeleti szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 9 fok között valószínű, sőt az Alföld déli és keleti részén 10, 11 fok is lehet.

2021.01.04. hétfő: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. Kezdetben a keleti, majd az északkeleti szél élénkülhet meg helyenként. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között várható.

Friss híreink:

Vallott a magyar csúcsvezető: ebbe baromfitermelők ezrei mehetnek tönkre
A 2020-as évben jelentkező nehézségek ellenére elégedett a cégcsoport idei teljesítményével, és úgy gondolja, a lehetőségekhez képest jól vették az akadályokat - mondta Bárány László, a Master Good Kft. ügyvezető-tulajdonosa az Agrárszektor 2020 Konferencián. A szakember a koronavírus-válság baromfiágazatot és a cégcsoportot érintő nehézségei mellett beszélt a még a magyarországi madárinfluenza-helyzetről és a cégcsoport idei legjelentősebb beruházásáról is.

7 növény, ami a fürdőszobában is jól érzi magát: ezeken biztosan nem fog ki a pára se
A legtöbben biztosan találkoztak már azzal a problémával, hogy nem találtak megfelelő szobanövényt a fürdőszobába, hiszen ebbe a helyiségbe olyan fajokat érdemes tenni, amelyek jól bírják, sőt kifejezetten szeretik a párás, meleg levegőt. Összegyűjtöttünk 7 olyan növényt, amelyek nagyon jól érzik magukat ebben a közegben, így csodás díszei lehetnek a fürdőnknek.

Lázár János: Lengyelország és Szlovákia leuralta élelmiszerekkel a magyar polcokat
A magyar élelmiszeripar habár alapanyag-termelésben kiemelkedő, de kész termék nem keletkezik nagy mennyiségben - mondta Lázár János, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. kormánybiztosa az Agrárszektor 2020 Konferencián. Hozzátette, az egyik legnagyobb probléma, hogy Magyarország elveszítette az élelmiszeripari export lehetőségeit és inkább importál, emiatt Lengyelország és Szlovákia például ledömpingelte kész élelmszeripari termékekkel a magyar polcokat. A kormánybiztos emellett beszélt arról is, hogy mikor lesz olyan stádiumban a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., hogy nemcsak egy jó mintagazdaság lesz, de ő maga is büszke lesz rá.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?