Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.11. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.11. csütörtök

agrarszektor.hu
Túlnyomóan borult lesz az ég, majd napközben északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.02.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.02.11.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.02.11.) napon.

2021.02.11. csütörtök: Túlnyomóan borult lesz az ég, majd napközben északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. A Dunántúlon már számottevő csapadék nem várható, másutt viszont nagy területen eshet. Az esőt a Dunától keletre is egyre nagyobb területen havazás váltja fel, de eleinte a Nyírség környezetében ónos eső is előfordulhat. A csapadék egyre inkább a keleti tájakra szorul vissza, majd a kora délutáni órákban ott is megszűnik, de a Tisza vonalában további hózáporok alakulhatnak ki. Az északnyugati, északi szelet nagy területen erős, a Dunántúlon, illetve az északkeleti megyékben viharos lökések kísérik. A friss havat nagy területen hordhatja a szél. A hőmérséklet folyamatosan csökken, napközben már országszerte fagyni fog, 0 és -6 fok közötti értékek valószínűek, késő este -5 és -12 fok várható.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Ma főként esőtől fognak csúszni az utak, de az északi megyékben a hó, havas eső mellett ónos eső is lehet. Estétől hidegbetörés várható, gyorsan és jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Emiatt ónos eső több helyen is valószínű, majd havazásra kell számítani. Ugyanakkor a hidegbetörés olyan gyors lesz, hogy ónos esőtől függetlenül is nagy területen lefagyhatnak az utak, így az útrakelők különösen óvatosan vezessenek, és télies útviszonyokra készüljenek! Emellett éjszaka és csütörtökön a viharos északi szél hófúvást is okozhat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Estétől erős hideg fronthatás! Főként fejfájás, migrén, tartós álmosságérzés jelentkezhet. Hidegfrontnál introvertáltabbá is válhatunk.

A következő napok várható időjárása

2021.02.12. péntek: A sok napsütés mellett felhőátvonulások várhatók. Keleten, északkeleten lehetnek időnként erősebben felhős területek. Helyenként előfordulhat havazás, hózápor, nagyobb eséllyel a keleti, északkeleti megyékben. Az északnyugati szelet több helyütt erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1, -9 fok között alakul.

2021.02.13. szombat: Felhőátvonulások várhatók, északkeleten néhány, másutt többórás napsütéssel. Helyenként előfordulhat havazás, hózápor, nagyobb eséllyel az északkeleti országrészben. Sokfelé élénk, időnként erős lökések kísérik az északi, északnyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -14 fok között valószínű, de a derült, szélvédett, havas részeken akár -15, -20 fokot is mutathatnak a hőmérők. A maximum-hőmérséklet -1 és -7 fok között alakul.

Friss híreink:

Ezt sokan elrontják: így gondozd a szobanövényeket, hogy biztosan túléljék a telet
A rövidebb nappalok, a kevesebb napsütés és az alacsony hőmérséklet a beltéri növényeket is megviselik télen, érdemes ezért ilyenkor változtatni a gondozási rutinunkon. Nem mindegy ugyanis, milyen hőmérsékleten és hol tartjuk őket, ahogy arra is érdemes odafigyelni, honnan és mennyi napfényt kapnak, illetve megfelelő-e a páratartalom számukra a lakásban. Összegyűjtöttünk néhány tuti tipppet, amelyekkel biztosan túlélik a zordabb napokat is a szobanövényeink.

Vége az osztatlan közös tulajdonnak: kik lehetnek az új törvény vesztesei és nyertesei?
Február 18-án, az idei első online Agrár Klub keretében mutatja be a Portfolio Csoport a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről szóló törvény szabályait, illetve az ezzel kapcsolatos 2021-től érvényes legfontosabb tudnivalókat. A regisztrációhoz kötött rendezvényen a résztvevők az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviselőitől kaphatnak első kézből információkat arról, mire kell feltétlenül odafigyelniük a földtulajdonosoknak és földhasználóknak, hogyan zajlik maga a felszámolás folyamata, illetve kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás.

Így lehet sikeres egy mezőgazdasági vállalkozás: elárulta a titkot a magyar cégvezető
Állattenyésztéssel, szántóföldi növénytermesztéssel, takarmánygazdálkodással és kertészettel is foglalkozik a hajdúnánási Tedej Zrt., nem véleletlen azonban, hogy ilyen szerteágazó a cég tevékenységi köre - tudatta az Agrárszektorral Bódi Judit, a cég tulajdonosa. Mint mondta, a hosszú évek alatt azt tapasztalták, sokat segít, ha egy cég több lábon áll, mert habár a mezőgazdaság nagyon hektikus, mindig van olyan területe, ami éppen jól teljesít.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?