2021. május 9. vasárnap Gergely

Hírek - Állat

Így lehet sikeres egy mezőgazdasági vállalkozás: elárulta a titkot a magyar cégvezető

Állattenyésztéssel, szántóföldi növénytermesztéssel, takarmánygazdálkodással és kertészettel is foglalkozik a hajdúnánási Tedej Zrt., nem véleletlen azonban, hogy ilyen szerteágazó a cég tevékenységi köre - tudatta az Agrárszektorral Bódi Judit, a cég tulajdonosa. Mint mondta, a hosszú évek alatt azt tapasztalták, sokat segít, ha egy cég több lábon áll, mert habár a mezőgazdaság nagyon hektikus, mindig van olyan területe, ami éppen jól teljesít.
 
 

A hajdúnánási Tedej Zrt. 100 százalékban magyar tulajdonú cég, a Bódi család vállalkozása 70 éve folytat klasszikus mezőgazdasági tevékenységet az országban. A családi vállalkozásnak, amelynek fő ágazatai az állattenyésztés, a szántóföldi növénytermesztés, a takarmánygazdálkodás, a kertészeti ágazat és az ahhoz tartozó feldolgozói rész, 1998 óta Bódi Judit az egyik vezetője.

A legfontosabbnak azt tartom, hogy a stratégiai döntéseket több generáció tapasztalatával, tudásával és lendületével hozzuk meg. Nőként az egyik legalapvetőbb számomra, hogy a három generáció között a híd szerepét töltsem be. Legfőbb célkitűzésem, hogy a következő nemzedék tovább tudjon menni a szüleim által megkezdett úton

- emelte ki az Agrárszektornak Bódi Judit.

A Tedej Zrt. tevékenységét az állattenyésztés határozza meg, a többi ágazat jellemzően ennek dolgozik alá. A kertészet ez alól kivétel, ott a fő irány az alma, de emellett meggytermesztéssel is foglalkozik a cég. A szarvasmarha mellett szerepel sertés- és baromifiágzat is a vállalkozás portfóliójában, Bódi Judit elmondása szerint ugyanis a hosszú évek alatt azt tapasztalták, sokat segít, ha egy cég több lábon áll, mert habár a mezőgazdaság nagyon hektikus, mindig van olyan lába, ami éppen jól teljesít, így az egyik ágazat tudja húzni a másikat. Kitért arra is, az innovatív együtt gondolkodás, a környezettudatosság és a felelősségvállalás ma nagyon szépen megférnek a magyar mezőgazdaságban egymás mellett. 


Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu