Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.13. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.13. szombat

agrarszektor.hu
Általában derült vagy gyengén felhős idő lesz, de délután az északi megyékben megvastagszik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.02.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.02.13.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.02.13.) napon.

2021.02.13. szombat: Általában derült vagy gyengén felhős idő lesz, de délután az északi megyékben megvastagszik a felhőzet. Az északkeleti és északnyugati vidékeken délutántól néhol kialakulhat hózápor. Az északnyugati szél többfelé élénk, a Dunántúlon és északkeleten helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és -7 fok között várható. Késő estére -5 és -15 fok közé hűl le a levegő, a kevésbé felhős, szélcsendes, vastag hóval fedett tájakon lesz a hidegebb.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Főként az Alföldön, északkeleten továbbra is találkozhatunk téli útviszonyokkal, néhol akár hóátfúvással. A hideg idő miatt autónk lassabban indulhat. A fagyos utak továbbra is jelentősebb csúszásveszélyt jelentenek.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nincs, de a hideg, száraz idő terhelést ró keringésünkre és bőrünkre. A sok napsütés ellenben jótékonyan hat közérzetünkre.

A következő napok várható időjárása

2021.02.14. vasárnap: Általában sok napsütésre számíthatunk, több felhő inkább csak északkeleten, keleten lehet. Reggelig az északkeleti tájakon előfordulhat hózápor, napközben viszont legfeljebb jelentéktelen havazás lehet. Több helyen megerősödik az északi, északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet általában -5 és -12 fok között alakul, de a derült, szélvédett, havas részeken -16, -17 fok körüli értéket is mérhetnek. A maximum-hőmérséklet többnyire -3 és +3 fok között várható.

2021.02.15. hétfő: Általában sok napsütés várható, több felhő főként északkeleten, keleten lehet, és kisebb hózápor kialakulásának is ott van nagyobb esélye. Estefelé aztán nyugaton már befelhősödik az ég. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -12 fok között valószínű, de a derült, szélvédett, havas vidékeken -15, -18 fok is lehet. Délután jobbára -3, +4 fokot mérhetnek.

Friss híreink:

Szuperolcsó megoldások szobanövény-tulajdonosoknak: ezekkel sokat spórolhatsz
Nem kell feltétlenül vagyonokat költened a szobanövényeid gondozására, számos olyan trükk van ugyanis, amiket ha bevetsz, rengeteget spórolhatsz. A titok abban rejlik, hogy rengeteg olyan konyhai alapanyag van, amelyet nemcsak a főzések során hasznosíthatunk, ilyen például a szódabikarbóna. Emellett a konyhában keletkező hulladékot sem mindig érdemes kidobni, a kávézaccnak, a tojás-és banánhéjnak például nagy hasznát vehetjük a szobanövények nevelése során.

Új sertéstelepet hozott létre a hajdú-bihari vállalat: így pörgetnék fel a cég termelését
A siker kulcsa a jó csapat - mondta el az Agrárszektornak Dr. Szabó Viktor, a Bold-Agro Kft. vezetője. Az egyéni vállalkozó hozzátette, hogy a cégcsoportot 30 évvel ezelőtt az édesapja alapította meg, aki több tevékenységet is megpróbált, ebből alakultak ki a mostani üzletágaik. A derecskei székhelyű vállalat jelenleg sertéstenyésztéssel, szántóföldi növénytermesztéssel, gyümölcstermesztéssel, almalé gyártással és vendéglátással foglalkozik.

Ezt sokan elrontják: így gondozd a szobanövényeket, hogy biztosan túléljék a telet
A rövidebb nappalok, a kevesebb napsütés és az alacsony hőmérséklet a beltéri növényeket is megviselik télen, érdemes ezért ilyenkor változtatni a gondozási rutinunkon. Nem mindegy ugyanis, milyen hőmérsékleten és hol tartjuk őket, ahogy arra is érdemes odafigyelni, honnan és mennyi napfényt kapnak, illetve megfelelő-e a páratartalom számukra a lakásban. Összegyűjtöttünk néhány tuti tipppet, amelyekkel biztosan túlélik a zordabb napokat is a szobanövényeink.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?