Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.18. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.18. csütörtök

agrarszektor.hu
A nyugat-Dunántúlon napos, gomolyfelhős, másutt erősen felhős vagy borult idő várható - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.03.18.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.03.18.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.03.18.) napon.

2021.03.18. csütörtök: A nyugat-Dunántúlon napos, gomolyfelhős, másutt erősen felhős vagy borult idő várható. Elsősorban az ország középső harmadában alakulhat ki zápor, jégdarazápor, hódarazápor. Emellett a Tiszántúlon fordulhat elő gyenge eső, a délkeleti határvidéken esetleg havas eső, hószállingózás is. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon és az északkeleti megyékben napközben gyakran kísérik erős lökések, délutántól fokozatosan veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul. Késő estére 0, +5 fokra hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Továbbra is sokfelé lesz erős, olykor viharos az északias szél, ez iránytartási problémát okozhat. Emellett pedig elszórtan fordulhat elő gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék, így csak átmenetileg kell vizes, csúszós útszakaszokra számítani.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás továbbra is a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

A következő napok várható időjárása

2021.03.19. péntek: Reggelig a Dunától keletre jobbára borult lesz az ég, majd vékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Napközben a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett hosszabb-rövidebb napsütésre mindenütt számítani lehet. Este a nyugati megyékben ismét vastagodhat a felhőzet. Elszórtan előfordulhat hózápor, zápor. Az északi, északnyugati szelet több helyütt élénk lökések kísérik. Hajnalban általában -5, +1 fokot mérhetnek, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. Délután 5, 9 fok várható.

2021.03.20. szombat: Az ország déli, délkeleti felén összefüggőbb, vastagabb, északon, északnyugaton szakadozott, gomolyosabb felhőzet valószínű, ott általában több órára kisüt a nap. Helyenként kialakulhat hózápor, zápor. Az északkeleti, északi szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. Hajnalban általában -5, +1 fokot mérhetnek, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. Kora délutánra 5 és 9 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Így látják a szakértők: ez várhat a magyar agráriumra a 2021-2027-es időszakban
Egyre kevésbé szól a mezőgazdaságról a Közös Agrárpolitika, egyre erősebbek a társadalmi és a zöld elvárások - jelentették ki a meghívott szakértők a Portfolio Agrár Klub márciusi rendezvényén. A szakemberek szerint a következő években a gazdák akár nagyobb összegű támogatásokat is igényelhetnek majd, mint a megelőző költségvetési ciklusban, ám ez megnövekedett zöld kötelezettségvállalással jár majd rájuk nézve.

Itt a hollandok receptje: különleges növekedésserkentőt fejlesztettek a növényeknek
Napjaink egyik leghangsúlyosabb témája a fenntarthatóság, az egyre növekvő igények miatt azonban a növények esetében is szükség van a környezetbarát és gyors megoldásokra, amire egy különleges módszert talált fel egy holland tervező. Megalkotta az úgynevezett "táncoló fényeket", melynek segítségével hatékonyabbá tudja tenni a növekedést és a peszticidek mennyiségét is jelentősen képes csökkenteni.

Itt a bejelentés: óriási kifizetési dömping várható 2021-ben a magyar agráriumban
Több pályázat kötelezettségvállalási időszakát meghosszabbították és több pályázat keretösszegét is nagy mértékben megemelték - tájékoztatott Viski József, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára a március 17-i Portfolio Agrár Klubon. A szakpolitikus kiemelte, hogy az átmeneti időszak során igyekeznek minél több beérkezett kérelmet elbírálni és intézkedni a kifizetésekről is. Ahogy Viski József fogalmazott, óriási kifizetési dömping várható az év végén.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?