Intenzív havazás jön: hózivatarokkal csap le a fagy Magyarországra

Intenzív havazás jön: hózivatarokkal csap le a fagy Magyarországra

agrarszektor.hu
Szerdán és csütörtökön a hidegfront hatására komoly gomolyfelhő-képződés várható Magyarországon, amelyekből záporok, hózáporok kialakulására kell számítani, ráadásul több helyen az ég is megdörrenhet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A hidegfront mögött szerdán és csütörtökön északnyugat felől továbbra is hideg, sarkvidéki eredetű levegő érkezik, az erős áprilisi napsütésben ez a levegő pedig már könnyen labilizálódik - írja az Időkép. Így mindkét napon gomolyfelhők képződnek, amelyekből az ország több pontján is kialakulhatnak záporok, hódarazáporok, illetve hózáporok. Az intenzívebb csapadékgócokat mennydörgés, villámlás is kísérheti, azaz hózivatarok is nagy eséllyel fordulhatnak elő.

Környezetükben több fokkal, akár fagypont környékére is visszaeshet a hőmérséklet, intenzíven hulló hó és viharos széllökések kísérhetik átvonulásukat. Bár tartósan megmaradó hórétegre nem kell számítani, az intenzívebb hózáporok, hózivatarok környezetében átmenetileg rövid időre kifehéredhet a táj.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?