Intenzív havazás jön: hózivatarokkal csap le a fagy Magyarországra

agrarszektor.hu
Szerdán és csütörtökön a hidegfront hatására komoly gomolyfelhő-képződés várható Magyarországon, amelyekből záporok, hózáporok kialakulására kell számítani, ráadásul több helyen az ég is megdörrenhet.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A hidegfront mögött szerdán és csütörtökön északnyugat felől továbbra is hideg, sarkvidéki eredetű levegő érkezik, az erős áprilisi napsütésben ez a levegő pedig már könnyen labilizálódik - írja az Időkép. Így mindkét napon gomolyfelhők képződnek, amelyekből az ország több pontján is kialakulhatnak záporok, hódarazáporok, illetve hózáporok. Az intenzívebb csapadékgócokat mennydörgés, villámlás is kísérheti, azaz hózivatarok is nagy eséllyel fordulhatnak elő.

Környezetükben több fokkal, akár fagypont környékére is visszaeshet a hőmérséklet, intenzíven hulló hó és viharos széllökések kísérhetik átvonulásukat. Bár tartósan megmaradó hórétegre nem kell számítani, az intenzívebb hózáporok, hózivatarok környezetében átmenetileg rövid időre kifehéredhet a táj.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?