Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.02. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.02. szerda

agrarszektor.hu
Sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.06.02.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.06.02.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.06.02.) napon.

2021.06.02. szerda: Sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél a keleti országrészben többfelé élénk lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 24 fok között várható. Késő estére 10 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2021.06.03. csütörtök: A nappali gomolyfelhő-képződés és a kevés fátyolfelhő mellett többórás napsütésre számíthatunk. Legfeljebb egy-egy futó zápor fordulhat elő. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a keleti tájakon helyenként megélénkül az északi szél. A minimum-hőmérséklet 4 és 12, a maximum 20 és 25 fok között várható.

Friss híreink:

Lejárt a hagyományos húsok ideje? Teljesen átalakulhat az egész élelmiszeripar
Az elmúlt 50 évben a globális húsfogyasztás mértéke majdnem a duplájára nőtt, ez a szám pedig egyre csak emelkedik. Azonban úgy tűnik, hogy a "műhús" is egyre nagyobb utat tör magának a piacon, hazánkban pedig néhány évvel ezelőtt kezdett el népszerű lenni. Persze üzletként sem utolsó, főleg, hogy a fejlett technológiának köszönhetően a fogyasztók úgy érezhetik, hogy környezet- és állatbarát módon táplálkoznak, közben pedig még a hús ízéről sem kell lemondaniuk. Kérdés, hogy ez valóban így van-e.

Sorsfordító évek előtt a magyar agrárium: de mi vár a kisebb és nagyobb cégekre?
Nehéz éve volt az agráriumnak, ám nem csak a koronavírus-járvány, de az időjárás és a különböző állatbetegségek is nehezítették az ágazati szereplők helyzetét - hangzott el az OTP Bank Agrárágazati Igazgatóságának sajtóreggelijén. Ugyanakkor a következő időszakban a válságállóságát bizonyító szektorba hatalmas forrás érkezik, csak júniusban öt újabb pályázati felhívást hirdet meg az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program keretében, részben a precíziós gazdálkodásra történő átállás ösztönzésére. A program pályázataival a következő években lehívható több ezer milliárd forint óriási fejlesztési hullámot indíthat az agráriumban.

Bizakodnak a magyar gazdák: ez a növény lehet az idei év nagy nyertese
Optimisták a magyar kukoricatermesztők: a kedvezőtlen időjárás ellenére is be tudták fejezni időben a kukorica vetését. A hideg és csapadékos tavasz miatt az állományok fejlődése ugyan megcsúszott néhány héttel, de sem az időjárás, sem károsítók nem okoztak még komoly gondokat a földeken. Az Agrárszektor több gazdát is megkérdezett arról, hogy milyen éve volt eddig az kukoricának Magyarországon, milyen kihívásokkal kellett szembenézniük, valamint arról, hogy milyen hozamra számítanak idén.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 10. 11:02