Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.05. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.05. szombat

agrarszektor.hu
A nap első felében az ország nagyobb részén a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, majd délutántól egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.06.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.06.05.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.06.05.) napon.

2021.06.05. szombat: A nap első felében az ország nagyobb részén a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, majd délutántól egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Északkeleten több, zártabb lehet a felhőzet. A déli óráktól északkeleten, illetve a nyugati megyékben, estétől viszont észak felől már egyre több helyen számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Élénk lesz a déli, délnyugati szél, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között várható, a felhős északkeleti tájakon lesz a leghűvösebb. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni. A napsütötte területeken (az ország délnyugati felén) a déli órákban erős lesz az UV sugárzás.

A következő napon várható időjárás

2021.06.06. vasárnap: A fátyolfelhők, illetve az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett legalább néhány órás napsütésre számíthatunk. Napközben nagyobb számban hazánk délnyugati felén-kétharmadán várható záporeső, zivatar. Késő délután, este mindenütt csökken a csapadékhajlam. Helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél. Zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű.

Friss híreink:

Filléres trükkök nemcsak kezdőknek: ezekkel garantáltan tiéd lesz a legszebb kert
Sokan nem tudják, de számtalan olyan kerti munka van, amelynek elvégzésére a legideálisabb időpont reggel 7 óra előtt van, tehát hajnalban. Ilyenkor érdemes például locsolni, illetve gyomlálni, de a műtrágya és a rovarirtó kijuttatására is ez a legmegfelelőbb időszak. Összegyűjtöttük, melyek azok a kerti teendők, amelyeket ha már kora reggel elvégzünk, garantáltan miénk lesz a legszebb kert a környéken.

Megtudtuk a terveket: szintet lépne a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro
Nyugat-európai szintű gazdasággá fejlődhet a következő években a Talentis Agro Zrt., amelynek nem titkolt célja az sem, hogy olyan szintre emelje a céget, hogy a tojáságazatban is vezető szerepet töltsön be - mondta az Agrárszektornak Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, a rekordösszegű támogatás, ami a magyar agráriumba érkezik, soha nem látott mértékű beruházásokra, korszerűsítésekre adhat lehetőséget a szektor minden szereplője számára. A szakemberrel többek között arról is beszélgettünk, milyen kitörési lehetőségei vannak most egy élelmiszeripari vállalatnak Magyarországon, hol lehet a gabonaárak emelkedésének vége, illetve, miért nem pörög az öntözésfejlesztés hazánkban.

Ezzel sokat spórolhatsz: így juthatsz hozzá az amúgy méregdrága eperhez olcsón
Itt a nyár, ami egyben azt is jelenti, hogy finomabbnál finomabb kerti gyümölcsöket termeszthetünk és fogyaszthatunk. Talán nem túlzás azt mondani, hogy az egyik legnagyobb népszerűségnek a szamóca örvend, ám mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia annak, aki megajándékozná magát néhány szemmel: akár a megszokottnál 30 százalékkal is drágább lehet a magyar eper, a bolti ára pedig tartósan 2 ezer forint körül rekedhet kilónként. Éppen ezért, érdemes megfontolni azt, hogy otthon, a saját kertünkben termesszük ezt a fantasztikus gyümölcsöt - ami nem is olyan nehéz, mint azt elsőre hinnénk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?