Csúnya hidegfront vet véget a brutális kánikulának: már látszik, mikor jön a lehűlés

agrarszektor.hu
Melegrekordok sora fog dőlni a következő napokban Magyarországon, a hét közepén a 40 fokot is megüthetjük. Habár pénteken keleten és délen még kitart a 35 fok fölötti forróság, ám északnyugat felől már érkezik a felfrissülést hozó hidegfront, így hétvégére 10-12 fokkal is visszaeshetnek a maximumok.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

37,6; 37,7; illeve 38,4 fok a keddre, szerdára és csütörtökre érvényes eddigi melegrekordok - írja az Időkép. Az első értéket 2000-ben Tiszaroffon, az utóbbi kettőt pedig 2002-ben Sopron Kuruc-dombon, valamint Békéscsabán rögzítette az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezek a rekordok nagy valószínűsséggel a múlt homályába merülnek, a következő napokban ugyanis még jobban fokozódik a hőség: kedden 3, szerdán és csütörtökön már 8 megyében is a legmagasabb, azaz piros színű figyelmeztetés van érvényben.

A WRF modellek már holnapra is rekordot döntögető hőséggel számolnak, szerdán és csütörtökön pedig a legfrissebb előrejelzések szerint a Dél-Alföldön akár a 40 fokot is megüthetjük. Ez annyit jelent, hogy a korábbi rekordok akár másfél-két fokkal is megdőlhetnek.

Csütörtök lehet a hőhullám utolsó napja, pénteken ugyanis hidegfront érkezik, amely erős északnyugati széllel hozza meg a lehűlést. A friss modellfutások alapján zivatarokra is készülni kell, melyek főként péntek estétől egyre nagyobb számban pattanhatnak ki. A felfrissülés két hullámban érkezik, így szombaton pár fokkal a péntekinél is alacsonyabb csúcsértékeket mérhetünk.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?