Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.05. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.05. csütörtök

agrarszektor.hu
Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, napsütés jobbára csak az ország déli felében a reggeli, délelőtti, illetve a késő délutáni órákban lehet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.08.05.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.08.05.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.08.05.) napon.

2021.08.05. csütörtök: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, napsütés jobbára csak az ország déli felében a reggeli, délelőtti, illetve a késő délutáni órákban lehet. Sokfelé kell esőre, záporra, többfelé zivatarra is számítani, délkeleten heves zivatarra is van esély. A Dunántúlon az északnyugati, az Alföldön a délnyugati szelet erős széllökések kísérik, zivatarok körül viharos széllökések is előfordulhatnak.

A csúcshőmérséklet tág határok között várható. Az Északnyugat-, Nyugat-Dunántúlon 19, 25, keletebbre általában 25, 30 fok valószínű, de délkeleten, a Tiszántúlon 31, 34 fok is lehet.
Késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás.
Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2021.08.06. péntek: Reggelre a nyugati és középső országrészben csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, és ezt követően napos idő alakul ki gomolyfelhőkkel. Napközben keleten, északkeleten is szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, de kezdetben még szórványosan - egészen északkeleten még kora délután is - lehet záporeső, néhol esetleg zivatar, majd egyre nagyobb területen naposra fordul arrafelé is az idő. Az északnyugati, nyugati szél nagy területen lesz erős, majd estére jelentősen gyengül. A csúcshőmérséklet 24 és 28 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ekkora lenne a baj? Tömegesen tűnhetnek el az emberek a magyar zöldségágazatból
Hiába az egyre magasabb bolti zöldségárak, a termelők vajmi keveset látnak bevételeiken a drágulásból. A hosszú évek óta megfigyelhető jelenség miatt az elmúlt időszakban felértékelődtek a hatékonyságnövelő beruházások, amelynek révén 2023-tól már márciustól decemberig önellátó lehet Magyarország zöldségfélékből - jóllehet az import továbbra is jelen lesz a piacon. A technológiai fejlődés a legjobb válasz a kereskedelmi láncok árnyomására, ám a legkisebbek számára nehéz a fejlesztések megvalósítása. Várhatóan ezért a jövőben kevesebb, de nagyobb termelő alkotja majd a hazai ágazatot, akik igyekeznek technológiával kiváltani a dolgozókat is.

Most már biztos: rengeteg termés odalett a magyarok egyik kedvenc gyümölcséből
A hőség és az aszály miatt jelentősen romlottak a terméskilátások, korábban arról számoltak be a szakértők, hogy akár hiány is lehet a magyar meggyből. Idén elsősorban a hazai meggytermés az időjárás további alakulásától és a gyümölcshullás mértékétől függött. A KSH adatai szerint Magyarországon a meggy termőterülete 14 ezer hektár körül alakul, amivel a második legnagyobb területű gyümölcskultúra. A KSH adataiból az is kiderült, hogy a meggytermés az elmúlt tíz évben 52 és 92 ezer tonna között mozgott. Az elmúlt két évben az időjárás viszont nem kedvezett a meggynek, ez alól pedig 2021 sem volt kivétel.

Gazdaságos és jövedelmező földművelés - Hogyan lehetséges ma Magyarországon?
Augusztus 24-én, online Agrár Klub keretében mutatja be a Portfolio Csoport, milyen termésmennyiségek realizálódtak a betakarítást követően az egyes szántóföldi növényeket tekintve az országban, megközelítik-e az idei átlagok a 2020-as eredményeket, mely régiókban keletkeztek a legnagyobb terméskiesések, illetve hogyan alakulhatnak az árak a gabonapiacon a következő hónapokban. A regisztrációhoz kötött rendezvényen a résztevők a Gabonatermesztők Országos Szövetsége, a Gabonaszövetség, valamint a hazai növénytermesztési ágazat legmeghatározóbb képviselőitől kaphatnak első kézből információkat arról, hogyan lehet ma gazdaságosan földet művelni, valamint növényt termeszteni Magyarországon, és milyen eszközökkel tud jövedelmezően gazdálkodni egy termelő az ilyen viszontagságos években, mint például az idei.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?