Berobban az ősz az országba: rengeteg eső jön, akár 6 fok is lehet reggel

agrarszektor.hu
A következő napokban biztosan nem tér vissza az igazi nyár az országba, egy magassági hidegörvény hatására ugyanis hűvös időre és gyakori csapadékra kell készülni a hét második felében. Így csütörtöktől kapunk egy kis ízelítőt a kora őszi időjárásból.

A következő napokban nem tér vissza az igazi nyár - írja az Időkép. A Brit-szigetek fölött egy anticiklon erősödik meg, melynek peremén egy magassági hidegörvény fűződik le a kontinens középső területei fölött. Ennek hatására csütörtök délutántól hazánkban is változékonyabbra fordul az időjárás, többfelé és több alkalommal is számítani kell esőre, záporokra, zivatarokra. Csütörtök reggel hűvös lesz, a völgyekben 6-7 fokig is lehűlhet a levegő, napközben még 21-27 fokra számíthatunk.

Pénteken és a hétvégén mindenhol 25 fok alatt marad a hőmérséklet, éjszakánként pedig 9-15 fok lesz jellemző. Pénteken kezdetben délen, délkeleten eshet, majd délután záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Északon élénk lesz a légmozgás. Hétvégén sem maradunk szárazon, előreláthatóan többfelé, több alkalommal eleredhet az eső, záporok, helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Kevesebb csapadékra, több napsütésre előreláthatóan vasárnap számíthatunk, de ekkor többfelé megerősödhet a szél.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?