Berobban az ősz az országba: rengeteg eső jön, akár 6 fok is lehet reggel

agrarszektor.hu
A következő napokban biztosan nem tér vissza az igazi nyár az országba, egy magassági hidegörvény hatására ugyanis hűvös időre és gyakori csapadékra kell készülni a hét második felében. Így csütörtöktől kapunk egy kis ízelítőt a kora őszi időjárásból.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A következő napokban nem tér vissza az igazi nyár - írja az Időkép. A Brit-szigetek fölött egy anticiklon erősödik meg, melynek peremén egy magassági hidegörvény fűződik le a kontinens középső területei fölött. Ennek hatására csütörtök délutántól hazánkban is változékonyabbra fordul az időjárás, többfelé és több alkalommal is számítani kell esőre, záporokra, zivatarokra. Csütörtök reggel hűvös lesz, a völgyekben 6-7 fokig is lehűlhet a levegő, napközben még 21-27 fokra számíthatunk.

Pénteken és a hétvégén mindenhol 25 fok alatt marad a hőmérséklet, éjszakánként pedig 9-15 fok lesz jellemző. Pénteken kezdetben délen, délkeleten eshet, majd délután záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Északon élénk lesz a légmozgás. Hétvégén sem maradunk szárazon, előreláthatóan többfelé, több alkalommal eleredhet az eső, záporok, helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Kevesebb csapadékra, több napsütésre előreláthatóan vasárnap számíthatunk, de ekkor többfelé megerősödhet a szél.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?