Most már biztos: szeptember közepéig búcsút inthetünk az esőnek

Most már biztos: szeptember közepéig búcsút inthetünk az esőnek

agrarszektor.hu
Szeptember közepéig nem igazán számíthatunk esőre, és a hűvösebb levegő sem lesz tartós vendégünk. Mindez azt jelenti, hogy egy csapadékszegény időszak jön aprócska hidegbetöréssel.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A hétvége folyamán Észak-Európa felett egy anticiklon épül ki, mely a jövő hét első napjaiban már hazánktól északkeletre, majd keletre fog elhelyezkedni - írja az Időkép. Ez az anticiklon fogja meghatározni időjárásunkat. A hétvégén, valamint a jövő héten is sok napsütésre számíthatunk, bár időnként megjelenhetnek felhők az égen, de ezek említésre méltó csapadékot nem hoznak majd. Viszont vasárnap és hétfőn, amikor a fent említett anticiklon tőlünk északkeletre helyezkedik majd el, az előoldalán Európa északkeleti részén elterülő hűvösebb levegőt dél felé szállítja majd, és ezeken a napokon hazánkba is betör északkelet felől ez a hűvösebb légtömeg.

Ennek hatására vasárnap többfelé megélénkülhet az északkeleti szél, északkeleten erős lökések is előfordulhatnak, majd hétfőn még északkeleten lehet élénk az északkeleti áramlás. Kedden viszont már mérséklődik a szél, és megszűnik a hűvösebb levegő beáramlása, majd az anticikon egyre keletebbre való helyeződésével hazánk fölött az áramlás déliesre fordul.

Hétfőn 20 és 24 fok közé melegedhet a levegő, majd keddtől felmelegedés veszi kezdetét, napról napra egy-két fokkal melegebb lesz. A déliesre forduló áramlásnak köszönhetően a hét második felében már szinte országszerte átléphetjük a 25 fokot, a hétvégén pedig helyenként akár a 30 fokot is megközelíthetjük a délutáni órákban.

Külön meg kell említeni még a hajnalokat is, ugyanis az előttünk alló napokban meglehetősen hűvös lesz sokfelé a reggeli órákban. A leghidegebb idő hétfő és kedd hajnalban lehet, akkor lesznek olyan részei az országnak, ahol 5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. A hét második felében napról napra enyhébb hajnalokra van kilátás, a hétvégén már szinte mindenhol 10 fok felett, helyenként 15 fok körül alakulhat a minimum-hőmérséklet.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?