Brutális fagy tarolja le Magyarországot: sarkvidéki hideg érkezik

Brutális fagy tarolja le Magyarországot: sarkvidéki hideg érkezik

agrarszektor.hu
Csütörtökön északnyugat felől sarkvidéki levegő érkezik Magyarországra, a hidegfront miatt szelesre, hétvégén pedig egyre hidegebbre fordul az idő. Vasárnap már országszerte fagyra kell készülni, egyes helyeken akár -10 fok is lehet.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A térségünk időjárását meghatározó anticiklon középpontja csütörtöktől a Brit-szigetek fölé helyeződik, peremén északnyugat felől feltámadó széllel, kevés csapadékkal - többnyire esővel, északkeleten esetleg havas esővel - hidegfront éri el hazánkat - írja az Időkép. A front mögött előbb a magasban, majd hétvégén a talaj közeli légrétegekben is egyre hidegebb, sarkvidéki eredetű levegő érkezik többfelé erős, főként a Dunántúlon viharos északias szél kíséretében. Vasárnap hajnalban már országszerte fagyos időben lesz részünk, a fagyzugokban -10 fok közeli minimumokkal, és napközben is csak kevéssel emelkedhet fagypont fölé a hőmérséklet.

Kisebb hózáporok főként szombaton alakulhatnak ki, vasárnap már csak elvétve fordulhat elő egy-egy hózápor. A jelenlegi számítások szerint az északias áramlás a jövő héten tartósnak ígérkezhet, így a karácsonyi ünnepeket megelőző időszak a hideg, télies idő jegyében telhet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?