Viharokkal csaphat le a hidegfront az országra: mutatjuk, hova, mikor érkezik az eső

agrarszektor.hu
Esővel, záporokkal érkezik meg keddre a hidegfront az országba, sőt, helyenként akár az ég is megdörrenhet. A csapadékot adó felhők kedden az esti órákban hagyhatják el északkelet felé hazánk területét, így ekkorra jellemzően már mindenhol megnyugszik majd a légkör.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Hétfő délután a Dunántúlon néhol már kisebb eső előfordulhatott, majd az esti órákban helyenként északon is szükség lehetett az esernyőkre - írja az Időkép. Ezt követően éjszaka délnyugat felől megérkezett egy nagyobb csapadékmező, mely északkelet felé mozogva haladt keresztül az országon. Kedden az esti órákban hagyhatják el északkelet felé hazánk területét a csapadékot adó felhők, miközben délután a Dunántúlon és délen egyre többfelé szakadozhat fel a felhőtakaró. Az Időkép animációja alapján így érkezhet meg a csapadék a hidegfronttal: 

A csapadék átvonulását helyenként beágyazott zivatarok is kísérhetik, ami azt jelenti, hogy villámlásra és égzengésre is van esély. Ez nagyobb valószínűséggel kedden néhol délnyugaton, majd elszórtan a Dunántúl keleti, északkeleti tájain fordulhat elő. A jelenlegi számítások szerint az sem kizárt, hogy kedden napközben néhol a főváros térségében is halljunk égzengést. A délutáni órákban pedig az Északi-középhegység térségében és előterében fordulhat elő helyenként egy-egy beágyazott zivatar. Majd az esti órákra mindenhol megnyugszik a légkör.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?