Viharokkal csaphat le a hidegfront az országra: mutatjuk, hova, mikor érkezik az eső

Viharokkal csaphat le a hidegfront az országra: mutatjuk, hova, mikor érkezik az eső

agrarszektor.hu
Esővel, záporokkal érkezik meg keddre a hidegfront az országba, sőt, helyenként akár az ég is megdörrenhet. A csapadékot adó felhők kedden az esti órákban hagyhatják el északkelet felé hazánk területét, így ekkorra jellemzően már mindenhol megnyugszik majd a légkör.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő délután a Dunántúlon néhol már kisebb eső előfordulhatott, majd az esti órákban helyenként északon is szükség lehetett az esernyőkre - írja az Időkép. Ezt követően éjszaka délnyugat felől megérkezett egy nagyobb csapadékmező, mely északkelet felé mozogva haladt keresztül az országon. Kedden az esti órákban hagyhatják el északkelet felé hazánk területét a csapadékot adó felhők, miközben délután a Dunántúlon és délen egyre többfelé szakadozhat fel a felhőtakaró. Az Időkép animációja alapján így érkezhet meg a csapadék a hidegfronttal: 

A csapadék átvonulását helyenként beágyazott zivatarok is kísérhetik, ami azt jelenti, hogy villámlásra és égzengésre is van esély. Ez nagyobb valószínűséggel kedden néhol délnyugaton, majd elszórtan a Dunántúl keleti, északkeleti tájain fordulhat elő. A jelenlegi számítások szerint az sem kizárt, hogy kedden napközben néhol a főváros térségében is halljunk égzengést. A délutáni órákban pedig az Északi-középhegység térségében és előterében fordulhat elő helyenként egy-egy beágyazott zivatar. Majd az esti órákra mindenhol megnyugszik a légkör.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?