Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.14. kedd

agrarszektor.hu
A Dunántúlon vastagabb lesz a felhőtakaró, illetve keleten is közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, a kezdeti párásság, ködfoltok megszűnése után a középső országrészben számíthatunk a legtöbb napsütésre - derül ki az Agrárszektor keddi (2021.12.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2021.12.14.) napon.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2021.12.14.) napon.

2021.12.14. kedd: A Dunántúlon vastagabb lesz a felhőtakaró, illetve keleten is közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, a kezdeti párásság, ködfoltok megszűnése után a középső országrészben számíthatunk a legtöbb napsütésre. A Nyugat-Dunántúlon helyenként lehet kisebb eső, a ködös tájakon szitálás, ónos szitálás. Az északias szél gyenge vagy mérsékelt marad.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között valószínű. Késő este -4 és +5 fok várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás a melegfrontra érzékenyeket terheli meg leginkább.
A fejfájás, fáradtságérzet mellett álmatlanság, ingerlékenység léphet fel. Ezen kívül gyakoribbá válhatnak a gyulladásos betegségek is.

A következő napon várható időjárás

2021.12.15. szerda: Többnyire erősen felhős vagy borult, egyes részeken tartósabban párás, ködös időre számíthatunk, inkább csak kevés helyen süthet ki a nap. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb kisebb eső, szitálás, keleten esetleg hószállingózás, ónos szitálás lehet. Az északnyugati szél helyenként megélénkülhet. A csúcsérték -1 és +6 fok között várható, a tartósan ködös részeken maradhat fagypont körül a hőmérséklet.

Friss híreink:

Félelmetes, ami történik: komoly veszély fenyegeti a magyar kertészeteket
2021-ben jelentősen megnőttek a zöldség-gyümölcs ágazatban az előállítási költségek. Év elején a növényvédő szerek és műtrágyák ára ugrott meg, majd az energia a földgáz és az elektromos áram költségei is két számjegyű emelkedéseket produkáltak. Ez azonban nem a termelő vállalkozásokat sújtotta igazán, hanem a feldolgozóipart, mutatott rá Apáti Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke. Az Agrárszektor a költségnövekedéseken túl az ágazat idei évben tapasztalt kihívásairól és nehézségeiről is megkérdezte a szakembert.

Brutális árrobbanás szorongatja a magyar gazdákat: mire kell készülni 2022-ben?
Hihetetlen árrobbanás következett be az utóbbi időszakban a nemzetközi és a hazai mezőgazdasági piacon, és az árak sokszor olyan gyorsan változnak, hogy a tendenciák követhetetlenné váltak a piaci szereplők számára. Még nagyobb probléma, hogy ma sokkal nehezebb előre látni, és ez hátráltatja a gazdálkodás tervezésével, a szerződéskötésekkel és az értékesítéssel kapcsolatos döntéseket. Ha jellemezni kellene azt, hogy mi a helyzet a globális inputpiacokon és, hogy annak mi a hatása a magyar mezőgazdaságra, akkor azt lehetne elmondani, hogy felbolydult minden egy kicsit - osztotta meg Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkár​a a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián.

Luxus lenne most nem élni a pályázatokkal: de van pár buktató, amire oda kell figyelni
Az elmúlt években mind pályázati, mind finanszírozási szempontból számos buktatója volt annak, hogy a vállalkozások sikeres agrártámogatási projekteket valósítsanak meg. Az új pályázatok új lehetőségeket adnak, amikkel a vállalkozásoknak élniük kell, ha versenyben szeretnének maradni - mondta Balczó Barnabás, az MFB Invest Zrt. vezérigazgatója a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián megrendezett kerekasztal-beszélgetésben. De melyek voltak a legjellemzőbb nehézségek és tanulságok, illetve milyen könnyítések jöhetnek a következő években? - erre is választ kaphatunk az államigazgatási és finanszírozási szakértőktől.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. június 6. 14:31