Nagyot fordul a világ szerdától: teljesen megváltoznak a mindennapok

agrarszektor.hu
Kedden veszi kezdetét a csillagászati tél, így szerdától már hosszabbak lesznek a nappalok. A friss előrejelzések szerint a hőmérsékleti értékek is igazodnak az évszakhoz, kemény fagyokkal telhetnek a következő reggelek.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Idén december 21-ére, keddre esik a téli napforduló - írja az Időkép. Ezen a napon jön el az a pillanat, amikor a Föld forgástengelye a legnagyobb mértékben hajlik el a Nap sugaraitól. A Nap a látszólagos évi járása során a téli napfordulóig az északi féltekén északról délre, majd ezt követően délről észak felé halad az égbolton. Így ez a dátum az év leghosszabb éjszakáját adja, kezdetét veszi a csillagászati tél, szerdán már pár másodperccel hosszabb lesz a nappal.

Helyi idő szerint a fővárosban 7:28-kor kel és 15:55-kor nyugszik a Nap, ennél azonban reggel sokkal korábban, este pedig tovább van világos. (Az ország legkeletibb pontjára ennél 16 perccel korábbi, legnyugatabbra pedig 12 perccel későbbi időpontok vonatkoznak.) Érdekesség, hogy a legrövidebb éjszaka dátuma nem esik egybe a legkésőbbi napkelte és a legkorábbi napnyugta dátumaiva, az év legkésőbbi napkeltéje december 31-én esedékes.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?