Riadót fújt az OMSZ: veszélyes ónos esőre készülhetnek az autósok az utakon

Riadót fújt az OMSZ: veszélyes ónos esőre készülhetnek az autósok az utakon

MTI
Többfelé első-, egy megyére másodfokú figyelmeztetést is kiadott az ónos eső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A veszélyjelzésük szerint Budapestre, Nógrád és Pest megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést. Emellett Fejér, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Komárom-Esztergom megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Azt írták: az éjféli óráktól péntek délelőttig tartó havazásból az Északi-középhegység térségében akár 3, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti felében akár 5 centiméternyi hó is hullhat.

Ónos esőre, fagyott esőre elsősorban a Dunántúl északi részén, a Dunakanyar térségében, valamint a hajnali óráktól már az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében is számítani lehet. Nógrád megyében akár 1 millimétert meghaladó ónos csapadék is eshet. A délelőtti órákban várhatóan fokozatosan vált át esőbe a csapadék, legkésőbb az északkeleti területeken.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?