Havazás jön hétfőn: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

Havazás jön hétfőn: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

agrarszektor.hu
Az ónos esőn kívül havazás is várható, délnyugaton lokálisan akár közel 10 centi hullhat. A jelenlegi számítások szerint a hétfőn érkező ciklonális mező és a hideg légtömeg keveredéséből akár több centi hó gyűlhet össze néhány tájegységünkön.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A keleti és déli tájakon a reggel és a délelőtt folyamán nagy területen ónos eső okozhat bonyodalmakat, a napközbeni enyhülés pedig esőt eredményez. Nyugaton és északon azonban tovább maradhat a hideg, és a magasban is fagyos légréteg foglal majd helyet, így ezeken a tájakon havazást hozhat a hét első napja - írja az Időkép. Kezdetben a csapadékzóna az ország déli felét érinti, majd napközben egyre északkelet felé húzódik, este pedig kivonul hazánkból. A friss modellfutások alapján az északi hegyeinkben és délnyugaton eshet a legtöbb hó, késő estére a hóvastagság néhol az 5 centit is meghaladhatja.

Forrás: Időkép

Címlapkép forrása: MTI/Varga György

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03