Havazás jön hétfőn: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

agrarszektor.hu
Az ónos esőn kívül havazás is várható, délnyugaton lokálisan akár közel 10 centi hullhat. A jelenlegi számítások szerint a hétfőn érkező ciklonális mező és a hideg légtömeg keveredéséből akár több centi hó gyűlhet össze néhány tájegységünkön.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A keleti és déli tájakon a reggel és a délelőtt folyamán nagy területen ónos eső okozhat bonyodalmakat, a napközbeni enyhülés pedig esőt eredményez. Nyugaton és északon azonban tovább maradhat a hideg, és a magasban is fagyos légréteg foglal majd helyet, így ezeken a tájakon havazást hozhat a hét első napja - írja az Időkép. Kezdetben a csapadékzóna az ország déli felét érinti, majd napközben egyre északkelet felé húzódik, este pedig kivonul hazánkból. A friss modellfutások alapján az északi hegyeinkben és délnyugaton eshet a legtöbb hó, késő estére a hóvastagság néhol az 5 centit is meghaladhatja.

Forrás: Időkép

Címlapkép forrása: MTI/Varga György

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?