Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.02.01. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.02.01. kedd

agrarszektor.hu
Napközben felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.02.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.02.01.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.02.01.) napon.

2022.02.01. kedd: Napközben felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Helyenként alakulhat ki zápor, hózápor. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon erős, néhol egy-egy viharos közeli lökés is kísérheti. Késő délután, este átmenetileg csillapodik a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 3 és 7 fok között várható, de a felhősebb, szélcsendes keleti tájakon egy-két fokkal hidegebb is lehet.
Késő este -4 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk, a kezdetben derült északkeleti megyékben lesz a hidegebb.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyeket megterheli az időjárás. A fejfájás, migrén mellett a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, tartós álmosságérzés jelentkezhet emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. A szervezet görcskészsége erősödik, az ízületi fájdalmak, valamint a reumatikus panaszok is gyakrabban jelentkezhetnek. Ingerlékenyebbé is válhatunk.

A következő napon várható időjárás

2022.02.02. szerda: Tovább szakadozik, csökken a felhőzet, a tartós csapadék legkésőbb a déli órákra mindenütt megszűnik, és napközben a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütés valószínű szórványosan záporral, hózáporral. A Tiszántúlon és az északkeleti megyékben azonban még este is maradhatnak borult tájak. Az északnyugatira forduló szél a Tiszántúl és az északkeleti megyék kivételével megerősödik, a Dunántúlon és a Duna vonalában viharos széllökésekre is számítani kell. A kora délutáni órákban általában 5, 12, a keleti határvidéken és az északkeleti megyékben csupán -1, +4 fokot mérhetnek.

Friss híreink:

Súlyos gondokról rántották le a leplet a magyar gazdák: ezt senki sem úszhatja meg
Egyre jelentősebb költségek terhelik a magyar állattenyésztőket. Az elmúlt időszakban ugyanis nemcsak a takarmányok, az energia és az üzemanyagok ára emelkedett meg nagyobb mértékben, hanem az olyan kisebb, de végső soron azért ugyancsak fontos tételeké is, mint például az állatgyógyászati készítmények. Az Agrárszektor arról kérdezte gazdákat, hogy ezekből az áremelkedésekből mit tapasztaltak, mely tételek drágulását érintette őket a legérzékenyebben, és mely elemek árváltozásai voltak elhanyagolhatóak.

Durva, ami ezen a két magyar településen történt: így jutottak fel a csúcsra a gazdák
A felzárkóztatás során nem elég egy korábban látott program lemásolása, másoknál gyorsabban is kell azt csinálni - jelentette ki Bencsik Attila, a Glia Kft. ügyvezetője az AGROmashEXPO-n a Kukorica Kör Egyesület által megrendezett szakmai beszélgetésen. A szakember szerint a mezőgazdasági innovációk során törekedni kell arra, hogy az emberek a meglevő eszközeikkel is tudják azokat használni. Bűdi Károly, a AgriDron Kft. tulajdonosa és műszaki szakértője elmondta, hogy az ágazat szereplőinek azt kell felismerniük, hogy ha nem fejlődnek folyamatosan, akkor előbb-utóbb önkéntelenül is le fognak maradni. A beszélgetésen emellett szóba került a vidékfejlesztés, a felzárkóztatás és a munkahelyteremtés is, de a szakértők kitértek a precíziós gazdálkodás kérdéseire is.

Nincs egyszerű dolga a magyar gazdáknak: már biztos, 2022 sem lesz sétagalopp
Továbbra is magas gabonaárakkal, és az emelkedő költségek ellenére pozitív eredménnyel számolnak a szántóföldi növénytermesztők az idén - derült ki a Takarékbank és a Magyar Bankholding agrár- és élelmiszeripari elemzőinek összegzéséből, amelyet az agrárium szereplőinek megkérdezésével készítettek. Az állattenyésztők, valamint az élelmiszeripar továbbra is érvényesíteni próbálja az átadási árakban az inputanyagok, illetve a feldolgozás növekvő költségeit, emiatt a kiskereskedelmi árak emelkedésével lehet számolni. A hazai piacot a globális árváltozások mellett a szűkös munkaerőkínálat, az építőanyag, és a nagyobb termelőknél az energiaárak emelkedése is befolyásolja.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 2. 05:59