A természetes kozmetikumok legnépszerűbb összetevői

A természetes kozmetikumok legnépszerűbb összetevői (x)

agrarszektor.hu
A természetes összetevők egyre népszerűbbek a kozmetikában is

A természetes kozmetikumok olyan termékek kategóriája, amelyek a természet által ajándékozott összetevőkön alapulnak. Előnyben részesülnek az ökológiailag tiszta területeken vegyszerek használata nélkül termesztett alapanyagok. Az ilyen kozmetikumokat speciális technológiával állítják elő, amely kizárja káros összetevők bejutását a bőrbe.

A natúr kozmetikumokban használt összetevők

A https://makeup.hu/categorys/24088/ linkre kattintva számos arcmaszk elérhető, amelyek választékos és hatékony komponensekkel rendelkeznek. A webáruház polcain ezen kívül minden típusú kozmetikum megtalálható, minden bőrtípusra tervezve.

Lássuk, melyek a természetes kozmetikumok legnépszerűbb összetevői:

Illóolajok

A natúr kozmetikumokban gyakran használnak ebbe a kategóriába tartozó összetevőket. Az illóolajok egyedülálló tulajdonságokkal és előnyökkel rendelkeznek, például szabályozhatják a szervezet hormonális hátterét megőrizhetik a bőr fiatalságát.

Ennek az összetevőnek a hatékonysága a fitohormonok jelenlétének köszönhető, amelyek hatásukban hasonlóak az emberi test által termeltekhez. Illóolajokat tartalmazó termékek használatakor minden jótékony hatás kifejezetten a problémás területre irányul. Ennek az összetevőnek köszönhetően a kozmetikumok hatékonysága jelentősen megnő.

Shea vaj

A shea vaj egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik - puhítja a bőrt, helyreállítja annak szerkezetét, védőréteget képez, serkenti a kollagéntermelést. Ennek az összetevőnek jelen kell lennie a száraz bőr ápolására használt termékekben, mert pótolja a hiányzó zsírokat, de gyakran más bőrtípusokra készített kozmetikumokhoz is.

Hidrolátumok

A hidrolátumok segítenek eltüntetni a bőrkiütéseket (akné, pattanások), az irritációt, a kiszáradást és a hámlást, lehetővé teszik a faggyúmirigyek munkájának normalizálását.

A bio kozmetikumok ezen alapvető komponensét virágok, gyógynövények és növényi levelek vízgőz desztillációval nyerik. Egészen a közelmúltig a hidrolátumokat az illóolajok előállítása során keletkező mellékterméknek tekintették. Tanulmányok viszont kimutatták, hogy ez a folyadék olyan hasznos anyagokat tartalmaz, amelyek még az érzékeny bőr számára is biztonságosabbak.

Glicerin

A bőr által természetesen termelt anyag. Ezt a népszerű összetevőt gyakran adják hozzá kozmetikumokhoz. Képes megőrizni a nedvességet a bőr felső rétegében, de nem ez az egyetlen előnye - a glicerin csökkenti a termék agresszív összetevőinek az érzékelését a bőr számára. Ez a tulajdonság tette a tisztító gélek és habok népszerű összetevőjévé.

Gyakran hallani véleményeket a glicerin veszélyeiről. Úgy tűnhet, hogy szárítja a bőrt, különösen agresszíven hathat száraz éghajlaton. Azonban ez csak akkor lehetséges, ha tiszta 100%-os glicerint viszünk fel az arcbőrre. A MAKEUP webáruház felhívja a figyelmet, hogy a különböző kozmetikumok gyártása során mindössze 4-5% kerül az adott termékbe, így a komponensnek nincs káros hatása.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03