Virágoznak a barackültetvények Olaszországban: veszélybe kerülhet az idei termés

Virágoznak a barackültetvények Olaszországban: veszélybe kerülhet az idei termés

agrarszektor.hu
A fagyok hiánya és az enyhe, néhol kifejezetten meleg, akár a 20°C-os napi csúcsot is meghaladó időjárás hatására Dél-Olaszországban, Bari környékén virágozni kezdtek a kajszi- és őszibarack-ültetvények. Ez csaknem két héttel korábban következett be mint tavaly, és félő, hogy az egyre gyakrabban érkező márciusi fagyok komoly károkat okoznak majd ezekben az ültetvényekben, elsősorban a korai fajtáknál.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A dél-olasz régióban az egyetlen bevett védekezési mód a fagyok elleni védekezésre, hogy szalmát halmoznak fel a fák körül, és meggyújtják - az északi ültetvényektől eltérően Bari környékén nincsenek fagyvédelmi berendezések, hiszen eddig nem is kellettek. Korai virágzást jelentettek a sokkal északabbra fekvő Toszkánából is, ahol már tavaly is 70%-os, 250 millió euró körüli terméskiesést okoztak részben a márciusi, de főleg az áprilisi fagyok. Ebben a régióban a gyümölcstermesztők körében egyre jobban terjednek a különböző fagyvédelmi megoldások, elsősorban a fagyvédelmi öntözés - írja a FruitVeb.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?