Fontos közleményt adott ki a Nitrogénművek: mutatjuk, mi áll benne

Fontos közleményt adott ki a Nitrogénművek: mutatjuk, mi áll benne

agrarszektor.hu
A Nitrogénművek Zrt. közleményt tett közzé, melyben tájékoztat arról, hogy, mint az Európai Műtrágyagyártók Szövetsége (Fertilizers Europe) magyarországi tagvállalata, üdvözli az Európai Bizottság ideiglenes válságkertre tett javaslatát, mely lehetőséget ad a tagállamoknak támogatást nyújtani a gazdálkodók és műtrágyagyártók számára. Mint írják, a támogatás szükségszerű lett a jelenlegi kihívások kezeléséhez, mely megoldást nyújthat mind a gazdálkodók megnövekedett költségeire, mind pedig a műtrágyagyártók rendkívüli földgázpiaci kockázataira.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

2021 szeptembere óta az európai műtrágyaipar az energiapiaci krízis miatt nehéz helyzetbe került - írja közleményében a Nitrogénművek Zrt. Az Ukrajna elleni invázió és annak gazdasági következményei még tovább súlyosbították a helyzetet. Az európai műtrágyaipar szereplői felhívták a figyelmet a működésük fenntarthatatlanságával kapcsolatban jelentkező kockázatokra és azok kezelésének szükségszerűségére.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!
Európa ellátásbiztonságára és import függetlenségének növelésére már az EU Zöld Megállapodás (Green Deal) javaslatcsomagjainak egyeztetése során is jelentős hangsúlyt fektettünk, aminek fontosságára a jelenlegi gazdasági és geopolitikai környezet további megerősítést adott számunkra. A válságkeretben szereplő vállalati likviditás biztosításának lehetősége egy olyan erősen szezonális szektorban, mint a műtrágyaipar, kiemelt fontosságú lehet. Igaz, hogy az aktuális tavaszi szezon kihívásain ez a segítség már nem tud könnyíteni, figyelemmel arra, hogy a végrehajtáshoz idő szükséges

 - nyilatkozta Bige Zoltán, a Nitrogénművek Zrt. stratégiai igazgatója.

Jacob Hansen, a Fertilizers Europe főigazgatója kiemelte, hogy a rendkívüli idők rendkívüli intézkedéseket követelnek.

 Ezért üdvözlöm az Európai Bizottság erőteljes és határozott reagálását a mezőgazdaság és különösképpen a műtrágyaágazat stresszes piaci helyzetének kezelésére. Az állami támogatások átmeneti válságkeretére az EU gazdálkodói és az európai műtrágyagyártók támogatása érdekében van szükség, hogy megbirkózhassanak a soha nem látott piaci helyzettel, a rekordmagas gázárakkal és a szakadozó ellátási láncokkal

 - mondta. Az intézkedéscsomag kivitelezésének központi irányítása kulcsfontosságú lesz a kitűzött célok elérése érdekében, hogy a meghatározásra kerülő keret ott nyújtson támogatást, ahol a legnagyobb szükség van rá és ahol elengedhetetlen az egyenlő versenyfeltételek fenntartása.

Európa alapvető érdeke az erős mezőgazdasági termelőbázis, miközben az iparág és a Nitrogénművek Zrt. is elkötelezett az EU Zöld Megállapodás célkitűzései mellett. Örömmel látjuk, hogy a Bizottság fellép a globális élelmezésbiztonság megőrzése érdekében is és támogatja az iparág hosszú távú erőfeszítéseit, az alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiák, például a zöld ammónia bevezetését. Egyúttal felismeri annak szükségességét, hogy az európai gazdálkodókat ösztönözni kell a hatékonyabb tápanyag felhasználásra a jobb gazdálkodás és a precíziós mezőgazdasági megoldások alkalmazása révén

 - tette hozzá Bige Zoltán.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 21. 16:01