Saras eső jön szerdán és csütörtökön: erre jobb lesz felkészülni

Saras eső jön szerdán és csütörtökön: erre jobb lesz felkészülni

agrarszektor.hu
Határozottan közeledik egy csapadékfront Magyarország felé. Ami azonban a mezőgazdaság számára jó hír, másoknak komoly bosszúságforrássá válhat, hiszen szerdán és csütörtökön megint saras esőre lehet számítani.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szerencsés fordulat a mezőgazdaság számára, hogy szerdától csapadékosabbra fordul időjárásunk. Kevésbé jó hír, hogy az esővel azonban újra szaharai por ülepedhet ki a tereptárgyakra - írta meg az Időkép.hu.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

A déli széllel már a keddi nap második felében elkezd nőni a légköri por koncentrációja hazánkban, az eső viszont csak szerdán kezdi el kimosni, saras eső formájában. Csütörtökön szintén jelen lesz a szaharai por a levegőben, magas koncentrációját a nagy mennyiségű eső és az északira forduló légmozgás fogja megszüntetni.

Péntekre a por kiürül a Kárpát-medence légköréből. A rossz hír azonban az, hogy déli áramlás híján a tavasz is távol marad a hétvégén.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?