Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.06. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.06. hétfő

agrarszektor.hu
Az ország déli felében található záporos, zivataros csapadékzóna tovább gyengül - derül ki az Agrárszektor hétfői (2022.06.06.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2022.06.06.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2022.06.06.) napon.

2022.06.06. hétfő: Az ország déli felében található záporos, zivataros csapadékzóna tovább gyengül. A déli órákra a legtöbb helyen meg is szűnik a csapadék, a felhőzet pedig lassan kelet felé helyeződik, fokozatosan vékonyodik, szakadozik. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül.

A csúcshőmérséklet az ország keleti felében 27 és 31 fok között alakul, a Dunántúlon azonban pár fokkal hűvösebb lesz az idő.
Késő estére 15 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terhelheti meg. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik.

A következő napon várható időjárás

2022.06.07. kedd: Nagyrészt gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, majd estefelé nyugat felől hidegfront felhőzete közelíti meg hazánkat. A front előtt napközben néhol, majd a front mentén már többfelé várható zápor, zivatar, legkisebb valószínűséggel a Tiszántúlon. Az északnyugatira forduló szél a Dunántúlon megélénkül, zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek. Hajnalban általában 13 és 18 fok között alakul a hőmérséklet, de a hidegre érzékeny helyeken ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. Délutánra 26, 32 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Rengeteg magyar gazda mond le erről az állatról: egyre csak fogynak az állományok
Komoly visszaesések figyelhetők meg az egyes haszonállatok állományaiban az utóbbi években. Amíg az Eurostat szakemberei a 2017 és 2021 közötti időszakban erőteljes csökkenést rögzítettek a sertések, a kecskék és juhok állományában, addig a tejelő tehenek és húshasznosítású szarvasmarhák száma nemcsak összesítve, de régiónként is komoly növekedést produkált. Az érdekesség ezeknél a számoknál az, hogy mind a nagy megugrások, mind a visszaesések 2021-ben történtek, és nem abban a 2020-as évben, amiről jóformán mindent, és annak az ellenkezőjét is el lehet mondani.

Sosem volt még ilyen könnyű a levéltetvek elleni védekezés: ez a trükk működik
Ahogy elkezd felmelegedni az idő és beindul a növények fejlődése, termésnövesztése, egyre több rovarkártevő jelenik meg a kertekben. Talán az egyik legveszélyesebbek a levéltetvek, amelyek óriási pusztítást képesek végezni a növényeken, és ha nem cselekszünk időben, komoly terméskieséssel számolhatunk. Érdemes a megelőzéssel kezdeni, ahelyett, hogy akkor kapunk észbe, mikor már megjelentek, ráadásul nem is szükséges permetszerekhez nyúlnunk ahhoz, hogy távol tartsuk őket. Számos olyan növény létezik, amely kvázi levéltetű irtóként funkcionál, így ha elültetjük őket a kertben, garantáltan nem lesz többé gondunk a levéltetvekkel. Mutatjuk, melyek ezek!

Rohamosan csökken a német gazdaságok száma: merész ötlettel álltak elő gépgyártók
Váratlan lépésre szánták el magukat a német mező- és munkagépgyártók. A Lemken és a Krone a Combined Power névre keresztelt együttműködési projektnek köszönhetően egy olyan jármű kifejlesztésére vállalkozott, amely kezelő nélkül, teljesen önállóan is képes munkát végezni a terepen, akár 24 órán keresztül is. A projekt keretén belül létrehozott két prototípust nemrég mutatták be a németországi Hopstenben. A gyártók a tervek szerint 2023-ra már öt olyan modellel is rendelkezni fognak, amelyek megfelelnek a fenti kritériumnak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 9. 16:02