Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.07. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.07. kedd

agrarszektor.hu
A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, majd késő délutántól vastagabb felhők érkeznek fölénk - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.06.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.06.07.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.06.07.) napon.

2022.06.07. kedd: A sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, majd késő délutántól vastagabb felhők érkeznek fölénk. Akkor a nyugati országrészben, késő estétől már a középső megyékben is megnő a felhőszakadással kísért záporok, zivatarok esélye. A délkeleti szél időnként megélénkül, majd estétől a Nyugat-Dunántúlon északnyugatira fordul, és helyenként meg is erősödik. Emellett zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos lökések.

A hőmérséklet délután 26 és 32, késő este 17, 24 fok között várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kedden napközben front még nem lesz felettünk, majd estétől egyre inkább hideg fronthatás érvényesülhet, így panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Ezen felül a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2022.06.08. szerda: A frontális felhőzet csak lassan mozog kelet felé, általában felhős idő várható, a keleti megyékben lehet kevesebb felhő és sok napsütés. Több helyen várható ismétlődő jelleggel zápor, zivatar, a Tiszántúlon kicsi a csapadék esélye. A Dunántúlon az északi, a Dunától keletre a délies szél megélénkül, a Dunántúlon erős széllökések is lehetnek. A hajnali hőmérséklet 13, 19 fok között várható. Délutánra a Dunántúlon 21 és 25, keleten 25 és 32 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Elárulta a titkot a szakértő: így szabadulhatsz meg garantáltan a meztelencsigáktól
Nincs is annál szebb, mint mikor a saját kertünkbe betérve megcsodáljuk a növényeinket, esetleg egy kellemes reggelen kisétálunk, és leszakítunk néhány darab friss gyümölcsöt, zöldséget. Ezek az álomszerű napkezdések azonban egy pillanat alatt elszállhatnak, ha szeretett, gondosan ápolt növényeinket ellepték a meztelencsigák, vagy már éppen el is kezdték csemegézgetni őket. Ezek az állatok a kertészetek és a házi kiskertek nagy ellenségei, ám nem kell aggódni, ha hozzánk is betérnek. Mint mindenre, erre is van megoldás, alábbi cikkünkből pedig kiderül, hogy hogyan vehetjük fel a "harcot" ellenük.

Rengeteg magyar gazda mond le erről az állatról: egyre csak fogynak az állományok
Komoly visszaesések figyelhetők meg az egyes haszonállatok állományaiban az utóbbi években. Amíg az Eurostat szakemberei a 2017 és 2021 közötti időszakban erőteljes csökkenést rögzítettek a sertések, a kecskék és juhok állományában, addig a tejelő tehenek és húshasznosítású szarvasmarhák száma nemcsak összesítve, de régiónként is komoly növekedést produkált. Az érdekesség ezeknél a számoknál az, hogy mind a nagy megugrások, mind a visszaesések 2021-ben történtek, és nem abban a 2020-as évben, amiről jóformán mindent, és annak az ellenkezőjét is el lehet mondani.

Sosem volt még ilyen könnyű a levéltetvek elleni védekezés: ez a trükk működik
Ahogy elkezd felmelegedni az idő és beindul a növények fejlődése, termésnövesztése, egyre több rovarkártevő jelenik meg a kertekben. Talán az egyik legveszélyesebbek a levéltetvek, amelyek óriási pusztítást képesek végezni a növényeken, és ha nem cselekszünk időben, komoly terméskieséssel számolhatunk. Érdemes a megelőzéssel kezdeni, ahelyett, hogy akkor kapunk észbe, mikor már megjelentek, ráadásul nem is szükséges permetszerekhez nyúlnunk ahhoz, hogy távol tartsuk őket. Számos olyan növény létezik, amely kvázi levéltetű irtóként funkcionál, így ha elültetjük őket a kertben, garantáltan nem lesz többé gondunk a levéltetvekkel. Mutatjuk, melyek ezek!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?